TÜZELŐÁLLÁS

Sorsdöntő tévedés, az Eb-szereplésünkbe kerülhet a bírói hiba

Ha az Európa-bajnoki selejtezőkön is alkalmaznák a videobírós rendszert, akkor aligha szenved vereséget a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen.
  • Szerző: RIPOST

Hiába játszott jól az első félidőben a magyar válogatott Szlovákia ellen az év legfontosabb mérkőzésén, mégis a rivális szerezte meg a vezetést. Egy szabálytalan góllal!

Lesállás előzte meg a szlovákok első gólját Fotó: MTI

A 41. percben Hamsík jobb oldali beadása leshelyzetben találta az ötösön Bozeníket. A menteni igyekvő Baráthról vissza pattant a labda, és az érkező Mak hét méterről a kapu közepébe vágta. Ez a találat döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen 2-1-re kikaptunk. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint óriási hiba történt.

„Ez nem az első mérkőzés, hogy játékvezetői hibákkal kell szembesülnünk – dühöngött Rossi. - Túl megy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni.”

Bozeník egyértelműen lesen volt Hamsik beadása előtt Fotó: YouTube

A VAR-t, vagyis a videóbíró-rendszert tavaly nagy sikerrel használták a világbajnokságon, de a négy topligában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is bevezették. Tavasszal a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában szintén alkalmazták. A rendszer tökéletesen működik, a pár centis leshelyzeteket is jelzi. Hétfőn, a szlovákok első gólját például azonnal érvénytelenítette volna.

Egy ekkora téttel bíró mérkőzésen ez egyáltalán nem mindegy, hiszen a szlovákok nem csupán előnybe kerültek a lesgóllal, végül a meccset is megnyerték. Sőt, megelőzték a csoportban a magyar válogatottat. Itt az ideje, hogy végre a selejtezőkön is bevezessék a videóbírót, mert egyetlen hiba évek munkáját teheti tönkre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?