OLDALVONAL

Sorsdöntő meccs vár a válogatottra: Tegyetek csodát, mint Oslóban!

Négy éve Kleinheisler László gólja is kellett ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijusson az Európa-bajnokságra. A Wales elleni sorsdöntő meccsen ismét egy Puskás Akadémiához köthető játékosra várhat főszerep.
  • Szerző: ST

Kleinheisler László 2015 novemberében a Norvégia-Magyarország Eb-pótselejtezőn (0-1) szerzett győztes gólt a debütáló mérkőzésén, amely végül kijutást ért a tornára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az akkoriban a Videoton második csapatában játszó középpályás a Puskás Akadémia utánpótlásában is nevelkedett, 39 mérkőzésen pedig a felnőttek között is játszott a klub színeiben.

Kleinheisler (balra) gólöröme a norvégok ellen
Fotó: MTI

Nagy Zsolt bemutatkozása jól sikerült

A mai, Wales elleni Eb-kijutásról döntő találkozón a jelenleg a felcsúti gárdát erősítő Nagy Zsolt másodszor viselheti a címeres mezt, pénteken a Puskás Aréna avatóján mutatkozott be a 26 éves balhátvéd. Kísérteties tehát a hasonlóság, Nagy lehet Marco Rossi Kleinheisler Lászlója.

„Nem remegett a lábam, amikor pályára léptem, de előtte természetesen volt bennem egy pozitív drukk, kicsit izgultam. Úgy érzem, készen állok arra, hogy játsszak Wales ellen, de ez nemcsak tőlem, hanem a társaktól is függ
– mondta el Nagy Zsolt a Nemzeti Sportnak a 2-1-es uruguayi sikerrel véget ért találkozót követően.

A magyar válogatott Walesben harcolhatja ki az Eb-szereplést
Fotó: Szabolcs László

Kulcsszerep várhat a Puskás Akadémia védőjére

Nagy Walesben már kulcsszereplő lehet, hiszen Korhut Mihály eltiltás, Kádár Tamás pedig sérülés miatt nem lesz bevethető balhátvéd pozícióban. Minden jel arra utal, hogy a harcos védő ott lesz a kezdőcsapatban, ezt Marco Rossi is megerősítette a Puskás Aréna avatóját követő sajtótájékoztatón.

„Nagy Zsolt és Szalai Attila is jól mutatkozott be, pozitív volt a hatásuk a meccsre, különösen Nagyra igaz ez. Abban a fél órában, amikor lehetőséget kapott, bizonyította, amit korábban gondoltan róla: felvállalja a párharcokat, gyors és erős, nem fél a kihívástól. Pozitív a véleményem róla, jó esélye van rá, hogy Walesben játszatni fogom”
– mondta el Marco Rossi.

Kleinheisler és Nagy korábban a Puskás Akadémiában és a Vidiben szintén csapattársak voltak, utóbbi közösségi oldalán még egy közös, gólöröm közbeni kép is látható. A második válogatott mérkőzése előtt álló Nagytól győztes gól azért nem várható ma, de kiemelt szerepe lesz abban, hogy a Gareth Bale vezette walesi támadósort megállítsa, ami Eb-kijutást érhet a mieink számára.

Kleinheisler László és Nagy Zsolt:

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?