TÜZELŐÁLLÁS

Szívszorító szavak, hálát adott elhunyt edzőjének Siklósi Gergely

Tegnap hazaérkezett a tokiói olimpiáról Siklósi Gergely, aki ezüstérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében.
  • Szerző: Ripost

A pályafutása első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely második helyen végzett a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói ötkarikás játékokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert Tokióban

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert Tokióban Fotó: Bors

Szalay Gyöngyire emlékezett

Szalay Gyöngyi már nem érhette meg, hogy tanítványa, Siklósi Gergely olimpiai bajnoki ezüstérmét. A kiváló vívó edzője 2018. január elején egy vérrög miatt hunyt el.

„Édesapám a második meccsem után vasárnap kiment a temetőbe Szalay Gyöngyi sírjához – mesélte Siklósi Gergely kedden a hazaérkezését követően a Liszt Ferenc repülőtéren. – Ő volt a nevelőedzőm, rengeteget köszönhetek neki. Szalai Gyöngyi adta a kezembe a párbajtőrt, tőle tanultam mindent, vele értem el a legnagyobb eredményeimet.”

Siklósi úgy fogalmazott: a néhai szakember biztosan büszke most rá, de ő aranyérmet érdemel, ezért a jövőben is azért fog dolgozni, hogy olimpiai aranyérmet mutathasson majd neki.

Szurkoltak a lányok

Miután vasárnap a női tőrözők befejezték a küzdelmeket, ott maradtak a csarnokban, és Siklósinak szurkoltak.

„Egy napon játszottunk a női tőrözőkkel, és nagyon aranyosak voltak, mert végig szurkoltak nekem – mesélte Siklósi a reptéren. – Habár nézők nélkül vívtunk, nekem mégis volt egy igen komoly szurkolótáborom, rengeteget segítettek.”

Rózsával fogadta barátnőjét

Siklósi Áront a reptéren, többek között, barátnője, Anna fogadta. Az olimpiai ezüstérmes klasszis vörös rózsával köszöntötte párját, aki hétfőn ünnepelte a névnapját. A kiváló vívó zárásként elárulta, már képes örülni az ezüstéremnek.

„Nagyon szép lett volna, ha a vb-arany után olimpiai aranyat is nyerek, de így legalább marad motiváció, és nyomhatjuk tovább. Nagyon örülök az ezüstéremnek!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?