TÜZELŐÁLLÁS

Saját szobra ellen lázad az argentin gólvágó

Sergio Agüero a Manchester City abszolút házi gólkirálya: 386 meccsén 258-szor volt eredményes. Most szobrot kapna az angol klubtól.
  • Szerző: Ripost

Sergio Agüero nem akarja, hogy szobrot állítsanak neki angol csapata stadionjánál, a Manchester City labdarúgóklub vezetői viszont ragaszkodnak hozzá, hogy ily módon mondjanak köszönetet argentin válogatott csatáruknak eddigi szolgálataiért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sergio Agüero szobrot kap a Manchester Citytől

Sergio Agüero szobrot kap a Manchester Citytől
Fotó: AFP

„Amikor a vezetők elmondták, hogy szobrot állítanak a tiszteletemre, azt válaszoltam nekik, hogy nem szeretném. De ha a klub ezt valóban meg akarja csinálni, akkor csak annyit tehetek, hogy megköszönöm” – idézte a BBC a Citynél 2011 óta légióskodó, 32 éves támadó szavait, aki a manchesteri alakulat abszolút házi gólkirálya: 386 meccsén 258-szor volt eredményes.

Állítólag a manchesteri vezérkar már meg is rendelte Agüero szobrát, amelyet az Etihad stadion közelében terveznek felállítani.

A dél-amerikai légiósnak nyáron lejár a szerződése a Premier League listavezetőjénél, és biztosnak tekinthető, hogy nem marad a csapatnál. Az elmúlt hónapban napvilágot látott hírek szerint az FC Barcelona márciusban megválasztott régi-új elnöke, Joan Laporta megállapodott vele, hogy nyártól a katalánoknál folytatja pályafutását. A 97-szeres válogatott csatár állítólag 2023 júniusáig el is ígérkezett a Barcához, mert csatlakozni akar a nemzeti együttesben is éveken át vele együtt szereplő Lionel Messihez, a hatszoros aranylabdás argentin kiválósághoz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?