OLDALVONAL

Segítséget kért, romokban hevert a világbajnok álomnő

Segítséget kért, nehezen dolgozta fel a koronavírus-járvánnyal járó nehézségeket Nagy-Britannia női rekordere, aki modellként is sikeres.
  • Szerző: Ripost

Dina Asher-Smith bevallotta, a koronavírus-járvány kitörése óta segítséget kért, rendszeresen pszichológushoz járt – írja a The Sun a britek 25 éves világbajnok atlétájáról.

Segítséget kért Dina Asher-Smith

Dina Asher-Smith éremesélyként várja a tokiói olimpiát
Fotó: AFP

Nagy-Britannia leggyorsabb női futója éremesélyesként indult volna az eredetileg 2020-ra tervezett tokiói olimpián, amelyet idén nyárra halasztottak. Dina nehezen viselte a dolgot, romokban hevert, de mindent megtett a mentális egészsége érdekében.

„Amikor a járvány kirobbant, azt mondtam, rendben, tartsuk rendben az agyamat. Az első dolgom az volt, hogy felkerestem egy pszichológust, mert ahhoz túl sokat dolgoztam, hogy a járvány mindent tönkre tegyen. Csak akkor van esély jó szinten tartani a dolgokat, ha a gondolataim is megfelelőek.”

Az Európai Atlétikai Szövetség Dina Asher-Smith-t választotta az év legjobbjának 2018-ban. Ráadásul abban az esztendőben Nagy-Britanniában az év sportolójának is őt választották. Nem véletlen, hiszen 2018-ban Asher-Smith három számban – 100 méter, 200 méter és 4x100-as váltó – lett aranyérmes 2018-ban a berlini Európa-bajnokságon. Egy évvel később megnyerte a női 200 méteres síkfutást a dohai atlétikai világbajnokságon. Sőt, 100 és 200 méteren ő tartja a brit rekordot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dina (@dinaashersmith) által megosztott bejegyzés

Dina Asher-Smith nem csak a sportban sikeres, modellként is figyelmet kelt. Tervei szerint a jövőben a kifutón is láthatjuk őt.

„Amikor arra gondolunk, hogy kik vannak hatással a női kultúrára, akkor leginkább színész- és énekesnők, celebek jutnak eszünkbe. A sportolókat soha nem említik, de én azon vagyok, hogy ez megváltozzon, hiszen a sport mindenhol hatást vált ki. A divat legtermészetesebb módja annak, hogy a sportoló nőket bevonjuk a női kultúrába.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?