TÜZELŐÁLLÁS

Pokoli rovarinvázió, ragadozót kellett bevetni a bogarak ellen

Rovarinvázió történt Melbourne-ben. A rendezők kénytelenek voltak egy ragadozót is bevetni a rovarok és a bogarak ellen.
  • Szerző: Ripost

Rovarinvázió: seprűvel, porszívóval és szemétlapáttal próbálták eltüntetni a bogarakat és a rovarokat az Australian Open rendezői – írja a The Sun, amely hozzátette, a szervezők még egy sólymot is bevetettek. A ragadozó madár számos rovarra lecsapott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A román Simona Halep meccsét kénytelenek voltak félbeszakítani, mert olyan sok bogár lepte el a játékteret, míg az olasz Jannik Sinner az ütőjén vitte le a pályáról a rovarokat.

Ráadásul nem csak a rovarinvázió okoz problémát az Australian Open játékosainak. Ötnapos karantént rendeltek el Melbourne-ben a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított jóval fertőzőbb mutációjának elterjedése miatt.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a vírusvariáns egy járványgóca alakult ki egy helyi hotelben, ahol a külföldről visszatérő utazókat helyezik karanténba. Eddig tizenhárom esetet regisztráltak a szállodában.

„Mivel nagyon fertőző és gyorsan terjed (a vírusmutáció), meg kell szakítani a láncolatot” – hangsúlyozta Daniel Andrews victoriai miniszterelnök. Mint mondta, azt kell feltételezni, hogy a lakosság körében több eset is van, mint amit sikerült kimutatni és a vírusvariáns minden eddiginél gyorsabban terjed.

Rovarinvázió okoz gondot az Australian Openen

Naomi Osakát sem kímélték. Rovarinvázió okoz gondot az Australian Openen Fotó: AFP

A korlátozások értelmében a lakosoknak otthon kell maradniuk, kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszervásárlás, illetve az edzés. Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is. Az Australian Open teniszbajnokságról kitiltották a nézőket. Ausztráliában a járvány kitörése óta 28 887 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 909-en hunytak el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?