KIAJOBB

Ronaldóék ellen vált valóra a Fradi sztárjának az álma

Tinédzserkorában Cristiano Ronaldo volt a telefonja háttérképe Myrto Uzuninak, a Fradi támadójának, kedden pedig mindketten betaláltak a Juventus-Ferencváros (2-1) mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkörében.
  • Szerző: GG

Drámai csatában, a 91. percben kapott góllal maradt alul a Ferencváros a Juventus ellen a BL-ben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A találkozón az albán Myrto Uzuni találatával szerzett vezetést a magyar bajnok, aki ezt követően a Cristiano Ronaldo jellegzetes, levegőbe ugrós gólörömét utánozta.

Uzuni gólöröme
Fotó: MTI

Nem sokkal később egyébként pont az ötszörös aranylabdás sztár egyenlített. Uzuni a mozdulattal egycsapásra híres lett, bejárta a labdarúgással foglalkozó külföldi oldalakat az ünneplése. Közösségi oldalán több ezer új követőt szerzett szerda reggel óta.

„Ronaldo inspirál a pályán, mindig megpróbálom azokat a dolgokat csinálni játék közben, amiket ő”

– nyilatkozta három évvel ezelőtt Uzuni a panorama.com-nak.

Uzuni (balra) és Ronaldo mezt cserélt:

A 25 esztendős Uzuni nélkül aligha jutott volna be a BL-csoportkörébe a Ferencváros. A nyáron Horvátországból igazolt szélső a selejtezők során győztes gólt szerzett a Dinamo Zagreb ellen, majd az utolsó körben, a norvég Molde ellen is eredményes volt. Koronavírus-fertőzés miatt azonban csak a BL-csoportkörének 3. fordulójában debütálhatot, a Juventus elleni budapesti mérkőzésen, ahol először játszhatott Ronaldóval szemben.

„Amióta az eszemet tudom, Cristiano Ronaldo a kedvencem. Hihetetlen érzés volt, hogy ott állt velem szemben a gyepen. Korábban csak a televízióban láttam játszani, most viszont ugyanazon a pályán futballozott, mint én. Tinédzserkoromban a telefonom háttérképén Cristiano Ronaldo volt látható”

– árulta el a 12-szeres albán válogatott játékos a Nemzeti Sportnak.

Uzuni gólja a Juventus ellen:

A keddi találkozó után ráadásul mezt cserélt egymással Uzuni és Ronaldo, ilyen pillanatot talán még a legmerészebb álmaiban sem képzelt el a 2017-ben még az albán másodosztályban is pályára lépő Fradi-kedvenc.

Két év alatt megnégyszerezte az értékét

Uzuni értékét két évvel ezelőtt 450 ezer euróra (162 millió forint) becsülte a mértékadó Transfermarkt honlap. Az akkor még a Lokomotiva Zagrebet erősítő támadó azóta már 1,8 milliót eurót (650 millió forint) kóstál, amivel a Fradi egyik legértékesebb játékosának számít. Az idei BL-szereplést követően alighanem még inkább felmegy az ára.

 

És ezeket olvastad már?