OLDALVONAL

Rendkívüli állapot, megszakítják az olimpiai láng kiállítását

A láng március 12-én lobbant fel az ókori játékok helyszínén, Olümpiában, a japánok március 19-én vették át a fáklyát, amely másnap érkezett meg Japánba.
címkék:
  • Szerző: ST

Megszakítják az olimpiai láng fukusimai kiállítását, miután kedden hét prefektúrában rendkívüli állapotot hirdetett ki Abe Sindzó japán miniszterelnök, hogy megfékezze az új koronavírus terjedését – írja az MTI.

Fotó: AFP

A járvány miatt jövő évre halasztott tokiói játékok szervezőbizottsága úgy tervezte, hogy az érdeklődők április végéig megtekinthetik az ötkarikás esemény egyik jelképét, amelyet a fukusimai labdarúgóbázison állítottak ki egy héttel ezelőtt. Eddig a 2011-es nukleáris katasztrófa idején egészségügyi központként működő létesítménybe korlátozottan engedték be a látogatókat délelőtt 9 és délután 4 óra között, és mindenkinek kötelező volt a maszk, valamint a kesztyű viselete. A lángról lehetett fotókat is készíteni.

A keddi bejelentés után azonban a szervezők közölték: törlik a kiállítást és mindenkit arra ösztönöznek, hogy maradjon otthon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?