OLDALVONAL

Rejtélyes betegség? Újra kivizsgálásokra megy a magyar sztársportoló

Milák Kristóf a 200 méter pillangó után szerdán, 50 méteren is az ezüstérmet szerezte meg az úszók országos bajnokságán.
  • Szerző: GG

A 20 esztendős Milák Kristóf már átesett a koronavírus-fertőzésen, a kaposvári ob előtt öt hónappal versenyzett legutóbb. Az országos bajnokságon két ezüstnél járó klasszis nagyon furcsa fáradtságot érez magán, így újra kivizsgálosokra megy.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Igazából magam miatt indultam el ezen az országos bajnokságon, elsősorban azért, hogy felmérjem a károkat, amit a Covid-fertőzés okozott. Azon túl, hogy tényleg sok izmot veszítettem, például a karjaim még csak nem is hasonlítanak arra, ahogy tavaly néztek ki, ugyanazt érzem, amit sok más sportoló, aki átesett ezen a betegségen, hogy hosszan tartó utóhatások vannak”

– mondta el a Magyar Úszó Szövetségnek a 20 esztendős sportoló.

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/photos/a.3533016176767480/3532975646771533/

Milák hozzátette, ez nem ugyanaz, mint amikor „kihagysz valami miatt több hetet, és aztán edzetlennek érzed magad, mert azon lehet segíteni”.

„Ez valami más, valami nagyon furcsa fáradtság, aminek a konkrét testi okait eddig nem tudták megállapítani, úgyhogy szerintem megyek újra kivizsgálásokra. Aztán, ha tényleg nem más, mint az edzetlenség, akkor talán megnyugszom, mert inkább legyen ez, minthogy próbálok pörögni ezerrel, de van valami rejtélyes betegségem. Azért a százat nagyon várom, az finom kis mulatság lesz”

– idézi az MTI a világbajnok klasszist.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?