Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.12.21.

Pusztító baktérium támadta meg a magyar sportolónő szervezetét

Robotkézre és mûlábujjakra lenne szüksége a fiatal asztaliteniszezõnek. Alexa nem adta fel, már a kórházi ágyon eldöntötte: paralimpikon lesz!

Robotkézre és műlábujjakra gyűjt az amputált asztaliteniszező, akinek szervezetét egy gyilkos baktérium támadta meg. Alexa nem adta fel, már kórházi ágyon eldöntötte: paralimpikon lesz! Minden tökéletes volt a 28 éves sportoló, Szvitacs Alexa életében, aki a Kecskeméti Spartacus kiváló játékosaként az első osztályban pingpongozott, kicsiket ed­zett, és a sikeres sportkarrier mellett az egyik legszebb magyar sportolónő is. Alexa egészen augusztusig él­hetett ebben az idillben, aztán egyik napról a másikra megváltozott az élete - írja a Bors.

"Otthon voltam, pihentem, amikor egyszer csak rosszul lettem. Magas lázam volt, rázott a hideg, hányingerem volt. " – emlékezett a szörnyű nyári estére Alexa, akit egy debreceni kórházba szállítottak. Később az intenzív osztályra került és életmentő műtétet vé­geztek rajta.

"Toxikussokk-szindróma alakult ki ná­lam, és ennek következtében a bal alkaromat és az összes lábujjamat ampu­tálták. Több mint két hó­napot töltöttem az intenzív osztályon, majd megkezdődött a ma is folyó rehabilitációm" – folytatta a lapnak a sportolónő, aki – úgy tudni – vérmérgezést kapott.

Alexától mindenki azt kérdezi, hogy mi okozhatta a toxikus sokkot? Mivel még mind a mai napig vizsgálják a körülményeket, így pontos információval és részletekkel nem tudott szolgálni.

Alexának az amputálást követően több hónapos rehabilitációt jósoltak, mire újra lábra áll, de a hihetetlen akaratereje ezt az időt három hétre faragta le, és bár még ma is gyógyul, a minap már újra asztalhoz állt. Sportolótársai meglepetésként gyűjtést is szerveztek neki, hogy mielőbb művégtaghoz jusson, és folytathassa pingpong-pályafutását.

Speciális művégtagot szeretne Alexa, olyat, amivel a labdát is meg tudja majd fogni. Ennek ára több millió forint. A gyűjtés már elkezdődött, de még nagyon sok pénz hiányzik, ezért megköszöni a fiatal lány, ha támogatják sportkarrierjét. Szvitacs Alexa a következő számlaszámon várja az adományokat: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658

"Az asztaliteniszők közössége titokban összefogott, és szerveztek nekem egy eseményt, ami azért jött létre, hogy összejöjjön a pénz a protézisemre, ugyanis robotkézre van szükségem, illetve műlábujjakra. Mindez tizenhatmillió forintba kerül, amihez sajnos segítség kell. Eddig majdnem négymillió forint gyűlt össze, amit ezúton is szeretnék megköszönni" – érzékenyült el Alexa, akinek egyetlen percre sem fordult meg a fejében, hogy feladja asztalitenisz-karrierjét.

"Amikor kiderült, hogy amputálnak, azt mondtam a szüleimnek, hogy semmi baj nincs, én paralimpikon szeretnék lenni! Szerencsésnek érzem magam, hiszen tragikus vége is lehetett volna ennek a szörnyűségnek. A műtét után is csak az járt a fejemben, milyen hatalmas mázli, hogy a jobb kezem ép."

A toxikussokk-szindrómáról általánosságban egy orvost is megkérdezett a lap, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nem ismeri Alexa esetét, kizárólag általánosságban beszélt a saját tapasztalatairól.

"Ez egy bakterémia, amit általában bent felejtett tampon okoz. A gyakorlatban az szokott lenni, hogy a nők elfelejtik időben cserélni, vagy az is előfordul, hogy már felhelyeztek egyet, és sietségükben még egy tampont feltesznek, így a vezetőszál felsodródik. Nem egy esettel találkoztam már. A baktérium ilyenkor méreganyagot termel, ez bekerül a vérbe és vérmérgezés (szepszis) alakulhat ki. Elkerülni úgy lehet, ha mindig figyelnek, hogy időben levegyék a tampont" – mondta a Borsnak dr. Tahy András nőgyógyász.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

magyarnemzet.hu

Kovács István nullás osztályzata, a BL-beli teljesítményéért is kapott már büntetést

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó