OLDALVONAL

Pontos számok, ennyi ember kell egy zártkapus meccshez

A precizitásukról híres németek 41 oldalas anyagban részletezik a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket. Az ottani labdarúgó-bajnokság elvileg május 9-én folytatódna, és a szövegből az is kiderül, hogy hány emberre van szükség egy zárt kapus mérkőzés megrendezéséhez.
  • Szerző: Ripost

Amíg Franciaországban nem fejezik be a félbeszakadt futballszezont, addig Németországban május 9-én folytatnák az idényt. Természetesen rendkívül szigorú intézkedéseket hoztak, kiadtak például egy 41 oldalas nyomtatványt a rendelkezésekről, amelyeket minden labdarúgócsapatnak be kell tartania. Eszerint, egészen pontosan, 322 ember tartózkodhat a stadionban a zárt kapus mérkőzés idején, és három zónára osztották a létesítményt.

Zárt kapus meccsekkel folytatódik a Bundesliga
Fotó: Getty Images

Az első a játéktér szereplői, itt összesen 98-an lehetnek. Ebben többek között a játékosok, az edzők, a stábtagok, a játékvezetők és az orvosi stábok tartoznak bele. A második zónában 115-en lehetnek. Ebben a videobírók, az újságírók, a tévések, a rendőrség, a tűzoltóság, a rendezők, a stadion emberei és doppingellenőrök vannak felsorolva. A harmadik zóna, a stadion közvetlen külső része, 109 embert listáz, itt a biztonsági személyzetet, a tévés csapatok háttéremberit, és a videobíró technikusait említik.

A számok mellett a kiadvány arról is tudósít, hogy a meccsek előtt kötelező lesz a lázmérés, valamint fertőtleníteni kell a kispadokat és az öltözőket. A cserejátékosok csak megadott távolságra ülhetnek egymástól, tilos lesz a kézfogás, és gól esetén az ölelkezés. Zuhanyozni csak otthon lehet, és hétköznap, minden edzés előtt tesztelik a játékosokat. Ha mindezt betartják, akkor zavartalanul folytatódhat a német labdarúgó-bajnokság.

Kilenc forduló maradt

Májusban a 26. fordulóval folytatódhatnak a Bundesliga első osztályának küzdelmei. A címvédő Bayern München négy pont előnnyel vezet a tabellát a Dortmunddal szemben. A Gulácsi Péterrel és Orban Willivel felálló RB Leipzig a harmadik, a Szalai Ádámot soraiban tudó Mainz a 15., míg a Sallai Rolanddal nyomuló Freiburg a nyolcadik helyen áll.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?