SPORT

Örülhetnek az amerikaifoci rajongói, évek óta erre vártak

Egy-két éven belül már Németországban is rendezhetnek mérkőzést. Hatalmas bejelentést tett a profi amerikaifutball-liga.
  • Szerző: Ripost

A 2022-es vagy a 2023-as szezonban Németországban is rendeznek majd egy mérkőzést a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Az NFL európai részlegének vezetője hétfőn közölte, már biztosra vehető, hogy lesz alapszakaszmeccs Németországban, a kérdés csak az, mikor és hol.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„A legkorábbi időpont 2022, a légkésőbbi 2023” – nyilatkozta Brett Gosper.

A liga honlapja múlt pénteken írt arról, hogy az NFL rövidesen várja majd azon német városok jelentkezését, melyek házigazdái lennének mérkőzéseknek a következő években.

A tengerentúli bajnokság hosszú ideje tesz lépéseket a sportág európai népszerűsítésére, London 2007 és 2013 között szezononként legalább egy találkozónak otthont adott, azóta pedig minimum három összecsapásra került sor a brit fővárosban idényenként.

A csütörtökön rajtoló új kiírásban két találkozó lesz Londonban a Tottenham Hotspur stadionjában, a negyedik héten a New York Jets és az Atlanta Falcons, az ötödiken pedig a Miami Dolphins és a Jacksonville Jaguars küzd meg egymással.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?