TÜZELŐÁLLÁS

Örülhetnek a magyarok, rég volt ilyen a Bajnokok Ligájában

Kedden négy magyar résztvevővel rajtol a legnépszerűbb nemzetközi labdarúgó kupasorozat.
  • Szerző: RIPOST

A Bajnokok Ligája 1992 óta íródó története óta egyetlen magyar játékos sem jutott a végső győzelem közelébe. A legtovább az a Hrutka János menetelt, aki 1999-ben a Kaiserslautern tagjaként negyeddöntőt játszott a Bayern München ellen. A a magyar résztvevők idei esélyeit mérlegeli.

Gulácsi Péter a lipcseiek egyik legfontosabb embereként várja a rajtot
Fotó: AFP

Gulácsi Péter, Willi Orbán

Az RB Leipzig története során másodszor szerepel a BL-ben, és ezúttal egyértelműen a továbbjutást veszi célba. Első nekifutásra, a 2017/18-as idényben, a csoportkör volt a végállomás, azóta viszont erősödött a német klub. A két magyar alapemberrel, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel felálló lipcseiek a Benficával, a Lyonnal és a Zenit Szentpétervárral kerültek egy csoportba, és nem reménytelen a helyzetük. Remek formában vannak, négy forduló után, veretlenül vezetik a német bajnokság tabelláját.

Szoboszlai Dominik

A 18 éves Szoboszlai Dominik a kezdőcsapat tagjaként várja a Salzburg idei első BL-meccsét. Az osztrák gárda kemény csoportba került, hiszen a BL-címvédő Liverpool mellett a Napoli és a Genk lesz az ellenfele. A salzburgiak jó formában vannak, hat forduló után hat győzelemmel állnak az osztrák bajnokságban. A BL azonban más kávéház, a Genket kétség kívül megelőzhetik, de a Liverpool és a Napoli ellen bravúrra lesz szükségük.

Lőw Zsolt

A Paris Saint-Germain 2011-ben került katari kézbe, de az arab milliárdok sem segítették BL-győzelemhez. A francia klub legjobb eredménye a negyeddöntő, ami masszív csalódást jelent. Lőw Zsolt másodedzőként dolgozik a PSG-nél, ahol ismét a végső siker a cél. A Real Madriddal, a Galatasarayjal és a Bruges-zsel kerültek egy csoportba, ahonnan kötelező a továbbjutás. Ahogy eddig, úgy idén is az egyenes kieséses szakasz eredménye dönt arról, hogy milyen lesz a PSG idénye.

És ezeket olvastad már?