TÜZELŐÁLLÁS

Őrségváltás, új vezérek a magyar válogatottnál

Fiatal játékosok kezébe kerül az irányítás a magyar labdarúgó-válogatottnál. Marco Rossi szövetségi kapitány olyan keretet hirdetett, amelyben a 2016-os Eb-hősök kárára már az ifjak játsszák a főszerepet.
  • Szerző: Ripost

Sok meglepetéssel szolgált Marco Rossi az idei első kerethirdetésekor. A magyar válogatott szövetségi kapitánya újabb 2016-os magyar Eb-hősöket tett ki, immár Dzsudzsák Balázsról, Kádár Tamásról és Kleinheisler Lászlóról is lemondott. Négy újoncot hívott be (Babati Benjámin, Szőke Adrián, Schäfer András és Cseri Tamás először kap lehetőséget), sőt a legutóbbi, novemberi kerethez képest 11 változást eszközölt. Habár sokat megélt veteránok, Szalai Ádám, Gulácsi Péter és Nikolics Nemanja is szerepelnek a keretben, egyértelműen a fiataloké a főszerep.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossi
Fotó: MTI

Úgy fest, megtörtént az őrségváltás, Rossi az ifjak kezébe adja az irányítást:

„Szoboszlai Dominiktól és Sallai Rolandtól azt kértem, ne azt akarják bizonyítani, mennyire ügyesek, hanem azt, hogy mennyire hatékonyak. A hatékonyság már előbbre való, mint az ügyesség”

– fogalmazott az olasz szakember.

Rossi ezzel arra utal, hogy Szoboszlai és Sallai már nem a jövő, hanem a jelen embere: a válogatott élére kell állniuk. Immár ők a hangadók, vezérszerepet szán nekik, teljesíteniük kell.

A 19 éves Szoboszlai a jelenkor legjobb magyar futballistája, akiért sztárklubok versenyeznek. A Red Bull Salzburg légiósa heteken belül új csapathoz írhat alá.

A 23 esztendős Sallai alapember lett a Bundesligában szereplő Freiburgnál, június óta az egyetlen olyan mezőnyjátékosunk volt, aki rendszeresen játszott egy topligás csapatban.

Habár Kalmár Zsoltot nem említette a kapitány, a DAC 25 éves csapatkapitánya szintén jelentősebb szerephez juthat. Nagy formában van, a dunaszerdahelyiek négy győzelemmel kezdték a szlovák bajnokságot, ő két gólt szerzett. A szlovák élvonal negyedik legértékesebb játékosa.

A magyar válogatott szeptember 3-án Törökországban lép fel, három nappal később pedig Oroszországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?