SPORT

Óriási szigor, csak két úszó edzhet az uszodában

Hosszú Katinkáéktól elég volt egy negatív teszt, meg is indokolták, hogy miért.
  • Szerző: SK

Kapás Boglárka keddi vallomása indította el a lavinát a magyar sportban: a világbajok úszó elismerte, noha tünetei nincsenek, koronavírussal fertőződött. Két hét otthoni karantén vár rá, akárcsak Kozma Dominikra, Bohus Richárdra és Horváth Dávidra. Többen – köztük Bernek Péter is – napi szinten kapcsolatban álltak a fertőzöttekkel, ezért rájuk egy harmadik teszt vár.
A szövetség 130 embert vizsgált, közülük csak Hosszú Katinka és Burián Kata edzhet. Az ő esetükben egy negatív teszt is elég volt, mivel az ellenőrzést megelőző két hétben csakis Magyarországon tartózkodtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy teszt elég volt Hosszú Katinkától

“A Magyar Úszó Szövetség teljes mértékben együttműködik az egészségügyi szervezetekkel, és kizárólag azon úszóinak teszi lehetővé a medencés edzések elkezdését, akik esetében kizárható a fertőzés – azaz az egy vagy két negatív teszt mellett az is, hogy bármilyen formában érintkeztek fertőzött társaikkal akár a karantén kezdete előtt, akár annak letelte után.”
Ez jelenleg két sportolóra igaz, így most Hosszú Katinka és Burián Kata tempózhat a medencében. Ők nem voltak Thaiföldön és Törökországban sem edzőtáborozni, az onnan hazaérkezőkkel sem találkoztak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?