OLDALVONAL

Világsztárral erősödhet tovább az év magyar csapata

Nagy ellenfélből csapattárs lesz. Már Magyarországon készül a válogatottunkba vágyó neves sportoló.
  • Szerző: vav

Nem csak a tehetséges honi fiatalok, de külföldi sztárok is tovább erősíthetik a világ élvonalába tartozó magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat.

Idén februárig, Liu Shaolin Sándorék váltójának szenzációs pjongcsangi olimpiai aranyáig nem gondoltuk volna, hogy Magyarország igazi nagyhatalom lehet egy téli sportágban. A rövidpályás gyorskorcsolyázók azonban kétségkívül a világ élvonalába tartoznak. A sikert, sikerre halmozó válogatottak közül időközben Knoch Viktor bejelentette, hogy kihagy egy évet, legnevesebb női versenyzőnk, Heidum Bernadett pedig visszavonult. Mégsem kell aggódni az utánpótlásért!

A hétvégi országos bajnokság után Bánhidi Ákos szövetségi kapitány elmondta: a jövőben több tehetség is képes lehet berobbanni az elitbe, ráadásul külföldi sztárokkal is erősödhet a magyar csapat.

"Mi is meglepődtünk, milyen szépen helytálltak bizonyos junior versenyzőink, akikre felkaptuk a fejünket: érdemes rájuk odafigyelnünk. Másrészről óhatatlan, hogy az eredményességünk reklámot jelentett a magyar short track számára. Ez azt jelenti, hogy

egy-két külföldi versenyző – itt menőkről beszélünk! – szeretne állampolgárságot váltani, és magyar színekben versenyezni tovább. Nem kis nevekről van szó

– sorolta a jó híreket Bánhidi az M1 adásában.

Egy meg nem nevezett, klasszis női versenyző honosítása egyelőre kezdetleges állapotban van (annyi biztos, hogy nem Liu Shaolin Sanyi volt barátnőjéről, az Európa- és világbajnok brit Elise Christie-ről van szó). A férfiválogatott megerősítésére viszont már konkrétabbak a tervek.

Egyikük John-Henry Krueger, a már nálunk korcsolyázó Krueger Cole testvére, aki az olimpián ezerötszáz méteren egyéniben az ezüstérmet szerezte meg, és tizenhétszeres világkupa-érmes.

Ádóék (Liu Shaoangék – a szerző) nagyon jól ismerik, voltak már vele rendesen adok-kapokban is"

– emelte ki a szövetségi kapitány, hogy a külföldi sztárok is egyre inkább becsülik a magyar gyorskorcsolyázást.

Magyarok voltak a dédszüleik

A 23 éves John-Henry Krueger fél éve hazánkban él és edz, az Instagram-oldalán amerikai-magyarnak vallja magát. Bátyja, Krueger Cole több mint három éve érkezett, magyar állampolgár, Eb-n is képviselte már a színeinket. Az anyai ágon magyar dédszülőktől származó testvérek családja és az amerikai szövetség között elmérgesedett a viszony, ezután Hollandiában és Dél-Koreában is edzettek.

A magyaroké a legjobb csapat, a legjobb edzői stáb, a szövetség is tökéletes körülményeket biztosít a felkészüléshez

– mondta korábban a távirati irodának Cole.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?