OLDALVONAL

Világbajnok segítség, így győzheti le Vettel Hamiltont

A német sztárpilóta biztosan számíthat csapattársa segítségére, ha úgy alakul a világbajnoki versengés.
  • Szerző: HBK

Bakuban folytatódik a 2017-es Forma–1-es szezon. Az Azeri Nagydíj előtt a Ferrari pilótája, Kimi Räikkönen azt mondta, segít majd csapattársának, Sebastian Vettelnek abban, hogy világbajnok legyen – ha neki már nem lesz erre esélye.

A Ferrari ebben a szezonban a Mercedes legnagyobb riválisa lett, Vettel pedig az első hat versenyen nem végzett a második helynél rosszabb helyen, többször is legyőzte Lewis Hamiltont.

Kanadában viszont csak negyedik lett, így a brit sztárpilóta megközelítette a pontverseny első helyén álló németet. Vettel csapattársát, Kimi Räikkönent most arról faggatták, ha a csapattársának szüksége lesz az ő segítségére a bajnoki csatában, akkor mit fog tenni.

„A csapatban elég egyértelmű szabályok uralkodnak, hogy mit szabad és mit nem. Az lesz, amit a csapat akar, ezeket az előírásokat betartjuk. Ha matematikailag már nem lesz esélyem a bajnoki címre, akkor segíteni fogok Sebnek. Ezzel semmi gondom, a múltban sem volt. A legfontosabb, hogy a Ferrari legyen az élen”mondta el őszintén a finn világbajnok. 

A vb-pontversenyt jelenleg Vettel 141 ponttal vezeti, Hamilton 129-cel a második helyen áll.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?