OLDALVONAL

Vigyázat, balesetveszély! Új Parlament épül a Duna mellett

Óvatosan vezessünk az Árpád-hídon! Száz éve nem épült ekkora látványosság Budapesten a Duna partján. Jövő nyárra elkészül Európa legszebb uszodája.
  • Szerző: aka

Óvatosan vezessünk, ha az Árpád-hídon közlekedünk Budáról Pest felé! A szemközti oldalon ugyanis elképesztő építkezés zajlik, és elkerülhetetlenül oda téved a tekintetünk. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Parlament épületének 1904-es átadása óta nem történt ilyen fantasztikus dolog a Duna pesti oldalán.

Európa egyik legnagyobb és legszebb úszókomplexuma épül a Dagály sétányon, amely a 2017-es vizes világbajnokság központi helyszíne lesz. Úszók, vízilabdázók, műugrók, műúszók mind-mind itt fognak versenyezni jövő nyáron. Hosszú Katinka és a pólósok hazai közönség, mintegy hatezer ember előtt ünnepelhetnek.

A beruházás a környék felújításával együtt 31 milliárd forintba kerül, ebből az uszoda 25 milliárdot emészt fel. A tervek szerint 2017 tavaszára készül el a Duna-part ékessége, amelyet látványterveken már megcsodálhatunk.

Az uszodát a sportolók mellett természetesen a nagyközönség is használhatja majd, akárcsak a központ mellett lévő Dagály Strandfürdőt is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?