OLDALVONAL

„Vezérnek kevés” – ezért fokozták le a magyar sztáredzőt

A Győr mestere sorra bukta posztjait: nyártól már nem ő a világ legjobb csapatának a mestere, s a női válogatottban is lefokozták másodedzővé.
  • Szerző: SK

2019-ben még veretlenül nyert Bajnokok Ligáját a Győrrel, decemberben pedig Elek Gáborral közösen irányította a női válogatottat az Eb-n Danyi Gábor. Mindenki arról beszélt, az ő kezében jó helyen vannak a csapatok, aztán két hét alatt nagyot fordult vele a világ. Előbb bejelentették, hogy nyártól már nem ő lesz a győriek mestere – egyúttal a Siófokhoz igazol –, majd ha ez nem lett volna elég, a válogatottnál is lefokozták. Mostantól már „csak” segítője Elek Gábornak, aki hivatalosan is kapitány lett. Internetes fórumokon azt hallani, hogy nem tudott szót érteni a Győr norvég világsztárjaival, ezért hosszútávon nem garantált többszörös BL-győztes sikersorozata.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI/Krizsán Csaba

„Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont” – mondta Danyi Gábor, aki jelezte, nyárig nem kíván a Győrben történtekről beszélni.

Az ügy akkor lett pikáns, amikor a szövetség bejelentette, megváltozik a hierarchia a női válogatottnál. Az eddig egymás mellett dolgozó párosból Elek Gábor kapitány, Danyi segítő lesz.
„Szakembernek jó, de vezérnek kevés. Nem ért annyira a lányok lelkéhez, mint amennyire kellene. Ezen a szinten tökéletes másodedző” – nyilatkozta lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátor.
A válogatottnál az időzítés mindenképpen furcsa, ugyanis márciusban sorsdöntő olimpiai selejtező vár az együttesre. A decemberi Eb-n gyengén szereplő gárdához Kína, Oroszország és Szerbia utazik Győrbe, a négyesből az első két hely ér olimpiai kvótát.

És ezeket olvastad már?