OLDALVONAL

Vészjósló, tovább mélyülhet a válogatott válsága

Olimpiai bajnok vízilabdásunk szerint most már annak is örülni lehet, ha néha érmet tudnak nyerni. Nem lesz ez másképp a budapesti világbajnokságon sem.
  • Szerző: HBK

Varga Dénes most lett 30 éves, ennek kapcsán adott hosszabb interjút olimpiai bajnok vízilabdásunk. A beszélgetés során szóba került a magyar válogatott mélyrepülése is, amiből úgy tűnik, hogy nem lesz kiút még egy ideig.

„A szerbeken kívül, akik mindenkit le tudnak győzni, a többiek bárhol, bármikor meg tudják verni egymást. Ezért egy kicsit sajnálom, hogy nem tudtam több címet begyűjteni, és nem voltam tovább egy olyan generációnak a tagja, mint a háromszoros olimpiai bajnok csapat”mondta Varga a vasassc.hu-nak. A magyar férfi vízilabda-válogatott 2000-ben (Sydney), 2004-ben (Athén) és 2008-ban (Peking) is olimpiai aranyérmes lett, Londonban és Rióban viszont csak ötödik lett a csapat.

„A 2004-es athéni olimpiai döntő óta két darab aranyérmet tudott nyerni a magyar válogatott. Ebből Pekingre azt lehet mondani, hogy esélyesként hoztuk, a 2013-as barcelonai vb viszont bravúr volt, sok tényező együttállásának köszönhető. Ez azért nehéz, mert én is abban nőttem fel, hogy mindenhová az aranyért megyünk, nekem is nehéz elfogadnom, hogy ne a győzelemre készüljek fel, csak közben nem bekötött szemmel járok, látom, hogy mik a tendenciák” – tette hozzá Varga, aki azt is elmondta, mivel lenne elégedett a júliusi budapesti vb-n:

Ha a nyolcad - és negyeddöntőn már túljutunk, annak én nagyon örülnék.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?