OLDALVONAL

Vészhelyzet: azonnal kórházba szállították a focikapitányt

Változás a német válogatott élén. A kapitány nem vette komolyan az edzésbalesetet, de most hetekig kell nyomnia az ágyat.
  • Szerző: vav

Sportbalesetben megsérült és kórházba került Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nem ülhet le a kispadra csapata soron következő két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén - jelentette az MTI. A Bild szerint egy súlyzó esett a mellkasára.

 

A német szövetség (DFB) pénteki közleményéből kiderül, hogy az 59 éves edzőnek - aki vérkeringési zavarokkal küzd - a balesetben az egyik artériája összenyomódott, ezért az orvosok pihenést írtak elő neki, és a következő négy hétben feküdnie kell. A válogatottat június 8-án Fehéroroszországban, majd három nappal később az észtek ellen Mainzban a Nationalelf másodedzője, Marcus Sorg irányítja.

 

"Folyamatosan kapcsolatban vagyok a stábbal, telefonon fogunk egyeztetni mindkét mérkőzésről, de Sorg, Andy Köpke és Oliver Bierhoff is nagy tapasztalattal rendelkezik, közösen biztosan át tudjuk hidalni azokat a nehézségeket, amelyek ebből a rövid szünetből adódnak"

- idézte Löwöt a DFB közleménye.

A 22 játékosból álló német keret szombaton kezdi meg a felkészülést a fehéroroszok és az észtek elleni Eb-selejtező meccsekre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?