OLDALVONAL

Veszélyben Buffon rekordja? Bombaigazolás a láthatáron

Nagyot szólna a dél-amerikai hálóőr klubváltása.
  • Szerző: ST

A Liverpool labdarúgócsapata angol hírek szerint érdeklődik a Roma kapusa, Alisson iránt. Az olasz klub azonban 70 millió euróban határozta meg a 25 éves játékos árát, ennek köszönhetően a világ legdrágább hálóőre lehet, ha létrejön az üzlet. Veszélyben Buffon rekordja?

Hatalmasat kaszálna a Roma

Alissont mindössze 8 millió euróért igazolta le 2016-ban a Roma a brazil Internacionaltól. Idén pedig már kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból a 22-szeres brazil válogatott portás.

 Õ az első az elsők között. A kapusok Messije

- mondta el az Il Romanistának a legendás olasz kapusedző, Roberto Negrisolo.

Még Buffon a rekorder

Gianluigi Buffonért 2001-ben 52,88 millió eurót fizetett a Juventus a Parmának. Ez az összeg dőlhetne meg, ha a Liverpool leigazolná Alissont. A 40 éves kapus alaposan megszolgálta az érte kiadott pénzt, többek között nyolc bajnoki címhez segítve a Juventust.

Ezt Pickford sem gondolta volna

Buffon mögött jelenleg a brazil Ederson áll, akiért 40 millió eurót adott Benficának a Manchester City. Õt követi a német sztárkapus, Manuel Neuer 30 millió euróval (a Schalkétől a Bayern Münchenhez).

Jelenleg minden idők negyedik legdrágább kapusa Jordan Pickford. Az 23 éves angolt tavaly nyáron 28,5 millió euróért vásárolta meg az Everton a Sunderlandtől. A 2016-ban még az angol második vonalban is védő fiatal biztosan nem gondolta volna, hogy egyszer ennyit adnak érte.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?