OLDALVONAL

Veszélybe sodorja a saját álmát Dárdai

A berlini csapat nagyon jó szériában van, a magyar edző mégis kockázatot vállal egy másik versenysorozatban, amit már régóta szeretne megnyerni.
  • Szerző: HBK

Valósággal szárnyal Dárdai Herthája a Bundesligában, a német futballcsapat a hétvégén a Kölnt verte meg, nyolc forduló után a harmadik helyen áll a tabellán. Hét közben jön a Német Kupa, amit a magyar edző nagyon szeretne megnyerni, mégis kockázatos döntésre szánta el magát.  

A berlini csapat kedden játszik majd a St. Paulival idegenben, a magyar edző pedig elárulta, hogy változtatni fog a győztes csapatán, rotálni szeretné a játékosait, minden bizonnyal azért, hogy friss maradjon az együttese a hétvégi forduló előtt (vasárnap a Hoffenheim vendége lesz a Hertha).

„Valentin Stocker és Peter Pekarík benne lesz a kezdőcsapatban. Sebastian Langkamp és John Brooks játéka kérdéses, ha nem jönnek rendbe, akkor valamit ki kell találnunk”nyilatkozta Dárdai a kupameccsel kapcsolatban.

Stocker legutóbb a keretbe sem került be, míg Pekarík a kispadról nézte végig a Köln elleni sikert. Langkamp és Brooks viszont végigjátszotta a szombati meccset, mind a ketten egy-egy sárga lappal jöttek le a pályáról.

Dárdai többször is hangsúlyozta, hogy szeretne Berlinben finálét játszani a kupában, a tavalyi szezonban az elődöntőig menetelt a Herthával, ott a Dortmund állította meg őket. A finálét midig Berlinben rendezik meg, pluszt jelentene Dárdaiéknak, ha hazai közönség előtt lennének aranyérmesek.

És ezeket olvastad már?