OLDALVONAL

Végre kijutnak az olimpiára a magyar focisták?

Dupla teher nyomja a magyar U21-es labdarúgó-válogatott vállát az Európa-bajnoki selejtezőkön. Nem csak az Eb a cél, az olimpiai szereplést is elérhetik a fiatalok, akik győzelemmel kezdték a sorozatot.
  • Szerző: mv

A ráadásban harcolta ki a győzelmet kedden az U21-es válogatott Málta ellen az Eb-selejtezők nyitányán. Michael Boris együttese a 91. percben, Lenzsér góljával nyert 2-1-re, és ezzel az U17-es nemzeti csapatot idézte.

Emlékezhetünk rá, az Eb-elitkörben ők is a ráadásban nyerték meg két fontos meccsüket, Oroszország és Norvégia ellen Szoboszlai Dominik kései bombájával harcolták ki az Eb-részvételt. Ez azt jelenti, hogy fiataljaink bírják erővel, kiélezett helyzetben sem maradnak alul, a végén is képesek dűlőre vinni a dolgot.

Szoboszlai kedden már az U21-es együttesben lépett pályára, ahogy a Bernd Storck által a nagy válogatottnál kipróbált Tóth Bence, Vida Máté és Sallai Roland is tagja a keretnek.

A máltai válogatott mellett Ciprus, Törökország, Belgium és Svédország lesz a magyarok ellenfele. Kilenc csoportban zajlanak a küzdelmek, a csoportelsők automatikusan kijutnak a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő Eb-re, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat.

Az Európa-bajnokságon nem csupán a trófea lesz a tét: az elődöntős csapatok vehetnek részt a 2020-as tokiói olimpián. A magyar válogatott a Málta elleni sikerrel megtette az első lépést az ötkarikás játékok felé...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?