OLDALVONAL

Vasszigor várja Bakuban a magyar válogatott szurkolóit

Se pia, se dinamit, se bohóckalap! Közterületen tilos alkoholt inni, ráadásul a helyiek se mindig a legbarátságosabbak.
  • Szerző: vav

Nem csak a 6500 kilométernyi oda-visszaút és a Bakuban várható hőség miatt vár nehéz és veszélyes túra a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóira. A szombati Eb-selejtezőre (18.00, tv: M4 Sport) Azerbajdzsánba utazó tábor tagjait az MLSZ, a Konzuli Szolgálat, sőt saját vezetőik is figyelmeztetik a különleges magatartási szabályokra.

Több mint félezer magyar drukker igyekszik belehajszolni a győzelembe Marco Rossi csapatát az azeriek otthonában. A szervezett szurkolói csoport, a Carpathian Brigade Facebook-oldalán figyelmezteti az elszánt utazókat: a helyi közlekedéssel (például a taxis hiénákkal) és a pénzváltással is meggyűlhet a bajuk, nem beszélve a nagy melegről, ami az utazással, a külvárosi stadionig tartó közös vonulással és a meccsel együtt igen megterhelő lesz.

 

Mellőzze mindenki az egyéb „bolondos” kiegészítőket (bohóckalap és társai), hiszen nem cirkuszba megyünk, hanem futballmérkőzésre. Az alkoholfogyasztást mindenki mértékkel tegye, senkinek sem hiányzik a fölöslegesen kirívó viselkedés

– írták egyebek mellett a vezérszurkolók.

ON TOUR BAKU – FONTOS INFORMÁCIÓK Szurkolótársaink! Néhány nap múlva ismét egy idegenbeli túrára indulunk, ennek...

Közzétette: Carpathian Brigade '09 – 2019. június 4., kedd


S ha már szóba került a pia: a Konzuli Szolgálat a vízumkötelezettség mellett arra is figyelmezteti a drukkereket, hogy a 99 százalékban muszlim országban közterületeken szigorúan tilos az alkoholfogyasztás.

Ezt pénzbüntetéssel vagy akár elzárással is büntethetik, márpedig az azeri nyelv ismerete vagy tolmács nélkül nehézkes a hivatalos ügyek intézése, a helyi hatóságok pedig nem mindig értesítik a nagykövetséget, ha magyar állampolgárt vonnak eljárás alá. Sötétedés után ráadásul a szórakozóhelyek környékén ajánlatos a fokozott óvatosság.

A legfurcsább kitételeket azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján is közzétett pályarendszabályok tartalmazzák. Eszerint a Bakcell Arénába tilos bevinni például TNT robbanóanyagot és dinamitot, gázpalackot, bőröndöt, gördeszkát, robogót és horgászbotot…

Vigyázat, vadásznak!

A Carpathian Brigade az egységes megjelenés érdekében fekete öltözetet kér a szurkolóktól, ez alól legfeljebb a meggypiros vagy fehér válogatott mez lehet kivétel. Ami azonban ennél is fontosabb: a helyiek egyes csoportjai előszeretettel vadásznak a városukba érkezők relikviáira, így kéretik vigyázni egymásra és a „felbecsülhetetlen értékű magyar zászlókra, sálakra”.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?