OLDALVONAL

Üzent a nagy magyar tehetség, félhetnek Katinkáék?

Még csak 15 éves a fiatal úszólány, de már most fenyegetést jelent a felnőtt mezőnyre. Az országos bajnokságon aranyérmet is nyert.
  • Szerző: HBK

Mindössze 15 éves Késely Ajna, a fiatal úszó ennek ellenére már most a legjobbak közé tartozik, junior eredményei alapján pedig fényes jövő áll előtte. A Kőbánya SC versenyzőjének igazi klasszisokkal kell megküzdenie, az országos bajnokságon viszont Kapás Boglárkát és Hosszú Katinkát is legyőzte 400 gyorson.

Fiatal kora ellenére nagyon tudatosan építi a karrierjét Ajna, Egerszegi Krisztinához hasonlóan 14 évesen vett részt első olimpiáján, miután sikerült kijutnia Rióba. Ajnát egyébként egyáltalán nem zavarja, ha az ötszörös olimpiai bajnokhoz hasonlítják.

A fiatal tehetségnek több babonája is van, versenyre például nem utazik el a plüssállatai nélkül, az egyiket Egerszegitől, a másikat az édesanyjától kapta. A versenyek előtt pedig „ökölpacsizik” az edzőjével, és mindig megkérdezi, hogy középen van-e a csík a sapkáján.

Debrecenben aztán elkapta Kapás Boglárkát és Hosszú Katinkát, nem ijedt meg tőlük. Ez nem véletlen, a %Ripost% napilap szerdai számából megtudhatjátok, mit gondol a rivalizálásukról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?