OLDALVONAL

Ujjazás miatt repülhet klubjából a játékos

És ez még nem minden! Eltiltással is szembe kell néznie tette miatt.

Csütörtök éjjel a Copa Americán történt botrányos jelenet képei bejárták a világot. Mindenki látta, ahogy a chilei Gonzalo Jara félreérthetetlen mozdulatokat tesz Edinson Cavani hátsója felé.

Az eset persze felbosszantotta az uruguayi támadót, aki a dulakodás során óvatlan mozdulatot tett Jara arca felé. Bár keze épp csak hozzáért a chileihez, az fergeteges alakítást előadva dobta fel magát, és fetrengett a földön. A játékvezető bevette az esetet, Cavanit kiállította. Jara pedig azt hihette, megúszta tettét. Tévedett.

Az eset másnapján a helyi labdarúgó szövetség egy tagja bejelentette, hogy vizsgálni fogják az esetet. A sportvezető szerint elemzik majd a felvételeket, és Jara hosszú eltiltásnak néz elébe. De ez még nem minden!

Az eset felvételei ugyanis eljutottak a játékos klubjához, a Mainzhoz is. Edzője, Christian Heidel szerint elfogadhatatlan, amit tett, gyakorlatilag eladólistára rakta a védőt.

Ennél a klubnál mi nem tartjuk elfogadhatónak ezt a fajta viselkedést. Semmit se utálok jobban, mint a színészkedést. Tudnia kell, ha megfelelő ajánlatot kap, akkor távozhat.

Hiába tűnt tehát elsőre sikeresnek a védő tette, úgy tűnik, a következmények kevésbé lesznek kellemesek a játékos számára. Eltiltása alatt viszont biztos lesz ideje új klubot keresni magának.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?