OLDALVONAL

Újabb magyar sportelnök bukhat meg

Az úszás, a kajak-kenu és az öttusa után újabb sportágnál merült fel, hogy az aktuális elnöknek távoznia kellene.
címkék:
  • Szerző: HBK

Rácz Félix forradalmat indítana. A bokszmenedzser, mérkőzésszervező azt mondta, hogy Csötönyi Sándornak le kellene mondania. A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke 1996 vezeti a bokszolókat, jelenleg ő a legrégebben hivatalban lévő sportági elnök.

„Ha egy olyan eredményes szövetség, mint a kajak-kenu elnöke képes hátralépni és átengedni a helyét a fiataloknak, akkor egy kevésbé eredményes szövetség, mint az ökölvívó elnökének, hivatalból, vagy eredménytelenségből kellene lemondjon. Az ökölvívás visszafejlődik. 2000, Erdei Madár Zsolt óta nem volt olimpiai érmesünk. 2005 óta nem volt világbajnoki érmesünk”nyilatkozta Rácz az M4 Sport magazinműsorában, a Sport7főben.

Csötönyi Sándor 1996 óta a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás lemondása és Baráth Etele visszalépése után ő lett a legrégebben hivatalban lévő sportági elnök (Gyárfás az úszószövetséget, míg Baráth Etele a Kajak-Kenu Szövetséget vezette hosszú éveken keresztül. December elején aztán  Dr. Réczei Géza veszítette el elnöki pozícióját az öttusaszövetségben).

Rióban egyetlen magyar bokszoló sem szerzett olimpiai érmet, a játékok után Csötönyi közgyűlést hívott össze, amely öt évre újraválasztotta. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?