OLDALVONAL

Új információk, ekkor térhet haza Mészöly Kálmán

A 76 éves labdarúgó-legendát jelenleg egy rehabilitációs intézetben kezelik.
  • Szerző: mv

Mészöly Kálmánt február elején magas vérnyomással szállították kórházba, ahol kétoldali tüdőgyulladást kapott. Az egykori 61-szeres válogatott labdarúgó azóta jobban van, átszállították egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahol azon dolgoznak, hogy minél előbb megerősödjön - mondta a %%-nak a legenda fia, Mészöly Géza.

"Tényleg alakul a helyzet, a jelenlegi kezelőorvosa egy 21 napos programot tervezett el, ezt kell végig csinálnia. Kicsit hosszúnak tűnik, de jó kezekben van. Külön gyógytornász jár hozzá, nagyon figyelnek rá. A lelkiállapota labilis, előfordulnak nehezebb pillanatok, de ő is érzi, hogy erősödik, és ez a lényeg. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy haza térjen."

Mészöly Géza elárulta, édesapja nagyon nehezen viseli a bezártságot, de a humor időnként átsegíti a nehézségeken:

"Legutóbb azt mondtam neki, nyugi öreg, úgy sem tudsz még kiülni otthon a teraszra, mert nagyon hideg van. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor március 20-a környékén haza jöhet haza. Azzal biztatom, hogy akkor már sokkal jobb idő lesz, végre otthon üldögélhet a kertben. Felgyógyult a tüdőgyulladásból, már láza sincs, a szíve kapcsán pedig ráérünk nyáron dönteni."

Mészöly Kálmánnál koszorúér-szűkületet állapítottak meg, ám a szívműtéthez – csak úgy, mint a hazatéréshez - erősödnie kell.

Pro Urbe díjat kap Mészöly Kálmán

Mészöly Géza a %%-nak elárulta, a napokban Budapest főpolgármestere, Tarlós István örömteli hírt osztott meg vele:

"A főpolgármester azzal hívott fel, hogy júniusban Pro Urbe díjat szeretne adni édesapámnak. Ez is egy újabb motivációt jelent apunak ahhoz, hogy addigra még jobban legyen."

A Pro Urbe Budapest díj a főváros érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért adományozható.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?