OLDALVONAL

Tragikus állapotok várják Dárdaiékat a szupercsapat ellen

A Hertha tovább írta a történelmet hétvégén, a hétközi fordulóban megőriznék a veretlenségüket. A hírek szerint pocsék körülmények várnak a játékosokra.
  • Szerző: HBK

Szenzációsan indította a bajnoki szezont a Hertha, háromból három mecset megnyert, kilenc ponttal a második a tabellán, a Bayern München csak jobb gólkülönbsége miatt az első. Dárdai Pál és csapata szerdán pont a címvédő müncheniekhez utazik, az Allianz Aréna gyepe viszont tragikus állapotban van, nehéz lesz rajta focizni, ha addig nem cserélik ki – és erre vajmi kevés az esély.

A berlini csapat soha nem kezdte még három győzelemmel a Bundesligát, már a kettő is klubrekord volt. Ha összejönne a győzelem a Bayern ellen, akkor négy forduló után Dárdai együttese vezetné a bajnokságot, ami óriási szenzáció lenne.

Szerdán viszont nem csak a Bayernnel kell megküzdeni,hanem a pályával is, ami finoman szólva is pocsék állapotban van.

Régóta vagyok már itt, de ilyet még soha nem láttam. Így nehéz játszani a saját focinkat

panaszkodott Franck Ribéry a hétvégi bajnoki után, a Bayern 3–1-re verte az Ingolstadtot hazai pályán.

Ebben a stadionban játszik az 1860 München is (Simon Krisztián csapata, korábban Király Gábor is volt a klub játékosa). Az 1860 egy nappal korábban játszott, mint a Bayern, az együttes edzője nagyon nem volt elégedett a fűvel.

Azt kell mondanom, hogy ennyire rossz még soha nem volt itt a pálya, pedig én elég sokszor látom közelről

– nyilatkozta Kosta Runjaic.

De mi a probléma? Két éve, amikor még Pep Guardiola volt a Bayern vezetőedzője, azt kérte, hogy ne a megszokott természetes füvet használják az Allianz Arénában, hanem azt ötvözzék szintetikus anyagokkal. Így a gyep rugalmasabbá válik, viszont hosszabb ideig tart, amíg megnő. A rossz időjárás és a sok meccs miatt viszont sokat romlott Münchenben a talaj, amit nyáron kicseréltek.

Viszont nem könnyű elintézni gyorsan a gyepváltást, feltehetőleg erre legközelebb a következő nemzetközi szünetben lesz lehetőség, amikor a válogatottak vb-selejtezőt játszanak. Az sem jó előjel, hogy szerdáig folyamatos esőzést jeleztek a bajor vidéken a meteorológusok.

És ezeket olvastad már?