OLDALVONAL

Tovább folytatódik a harc a Fradi és a Vidi között

Napok óta forrnak az indulatok a Fradi-szurkolók körében, miután kiderült, hogy a csapat ukrán kölcsönjátékosát, Ivan Petrjakot leigazolta a nagy rivális Mol Vidi a Sahtar Donyecktől. A 25 éves szélső több millió forinttal keres majd többet Székesfehérváron.
  • Szerző: st

Ivan Petrjak fehérvári szerződése a hétvégi, Ferencváros-Újpest rangadó reggelén derült ki. Az ukrán válogatott játékost nem is nevezték már a meccskeretbe a Fradinál, az öltözőszekrényén pedig ragasztószalaggal húzták át a mezszámát.

A Vidi horribilis összeget kínált Petrjaknak

A találkozó előtt a kocsmákban és az aluljáróban is Petrjak volt a téma a drukkerek körében. A leggyakrabban a – pénzéhes áruló – kifejezés hangzott el vele kapcsolatban. A Sahtar és a Fradi egyébként már mindenben megegyezett egymással, de erre az ajánlatra ígért rá a Vidi az utolsó pillanatban.


„Megpróbáltuk tehát itt tartani, viszont a Vidi olyan horribilis összeget kínált neki, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.

Sajnos Petrjaknál nemcsak az döntött, hogy milyen klubban, milyen körülmények között és milyen szurkolótábor előtt tud játszani, hanem sajnos egyértelműen a pénzügyi rész”

– mondta el a Petrjak-ügyről Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere az M4 Sportnak.

Közel 13 milliót kereshet a Vidinél az ukrán szélső

Petrjak információnk szerint havonta 40 ezer eurót (12,8 millió forint) fog kapni Fehérváron. Ez már nem az első eset az utóbbi években, hogy a magyar bajnokság két élcsapata egymásra licitál. Tavaly Davide Lanzafame ügyében történt hasonló, miután a Fradi ígért rá a Vidi által kínált fizetésre az olasznál. A fehérváriak talán emiatt is próbálkoztak a téli szünetben elhappolni a Fradi elöl a brazil Isaelt és az ukrán Ihor Haratint, de végül mindketten a fővárosba igazoltak.

A légióskodás után 2018 januárjában hazatérő Huszti Szabolcs játékjogáért szintén versenyzett a két klub, a focista végül Fehérváron kötött ki az NB I legmagasabb fizetéséért.

A bajnok Fradi és a Vidi átigazolási-háborújában vélhetően lesznek még új fejezetek, talán már a következő hónapokban is… Az biztos, hogy ezzel a sok pénzt kérő játékosok járnak jól.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?