OLDALVONAL

Torghelle nyáron sem pihen, európai csapatokra vár

A jól szereplő MTK Budapest immár biztos európai kupainduló. A siker felborítja a csapat és a játékosok szokásos nyári programját is. Torghelle Sándor és családja már rutinos az ilyesmiben, a csatár amondó: valamit valamiért.
  • Szerző: hg

Az NB I-es szezon meglepetéscsapataként az MTK Budapest harmadik helyen zárja a hétvégén befejeződő pontvadászatot. A kiegyensúlyozottan teljesítő fővárosiak már a 27. fordulóban bebiztosították az Európa Liga-szereplést.

Csak pár nap pihenő jut?

A szezon előtt még nem is tervezett kupaindulás miatt a csapatok többségénél sokkal rövidebb, néhány napos nyári szabadságra számíthatnak a kék-fehérek labdarúgói. Főleg akkor, ha a DVSC ellen sikerül ledolgozni a Ligakupában összeszedett kétgólos hátrányt. Ezzel ugyanis az MTK bejutna a sorozat döntőjébe, amit a bajnokság lezárulta után (június 3-án) rendeznek.

Egyelőre sok tényező függvénye, hogy az EL első vagy második selejtezőkörében kell-e rajtolniuk. Akár az is elképzelhető, hogy kevesebb mint egy hónappal később, július 2-án már nemzetközi tétmeccsen lesz jelenésük Torghelle Sándoréknak.

A család is kérdezte, de semmit sem tervezhettünk be. Majd ha meglesz a végleges program, meglátjuk, mi fér bele a pihenésbe.

Az angol, német és görög bajnokságokat is megjárt csatár a érdeklődésére elmondta: még két hét szünetre sem számít. Ugyanakkor csapattársaival együtt tudják, ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltak a szezon során.

Hozzászoktak, hogy minden borulhat

Nem csak Torghelle, a családja is rutinos már az ilyen helyzetekben. Hozzászoktak már, hogy egy-két hónapra sem mindig érdemes előre tervezni, nyaralást vagy bármi mást:

Előfordult már a történelemben, hogy terveztünk valamit nyárra, de más klubnál, sőt más országban kötöttünk ki. Borult minden.

És ezeket olvastad már?