OLDALVONAL

Tömeges tesztelés a soproni kosárcsarnokban

A sportért felelős államtitkár szerint a női kosárlabda Euroliga jövő heti tornájának otthont adó Sopron már többször bizonyította, hogy remek eseményeket képes megrendezni.
  • Szerző: sk

„A Sopron Basket és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége már a 2018-as és 2019-es Euroliga Final Fourral is bizonyított. A csapat kivívta a helyét a kontinens élmezőnyében, a város pedig a rendezés terén tette meg ugyanezt” – emelte ki Szabó Tünde az Euroliga buborékos rendszerű tornájának hétfői online sajtótájékoztatóján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke nagy sportdiplomáciai sikernek nevezte a négycsapatos viadal lebonyolítását, hozzátéve, ilyen módon fel lehet készülni arra az eshetőségre is, hogy ha az NB I küzdelmeit valamikor buborékban kellene folytatni.
A Sopron Basket, a francia Bourges és Basket Landes, valamint a török Galatasaray részvételével sorra kerülő tornára jövő keddtől péntekig kerül sor a Novomatic Arénában.

A szervezők a torna miatt 143 főt helyeznek önkéntes karanténba, s két nap alatt közel 2000 koronavírus-tesztet végeznek el rajtuk.

És ezeket olvastad már?