OLDALVONAL

Több mint szégyen: Hosszú Katinka még öltözőt sem kap Magyarországon

Fociban a sztárokat testőrök védik, lesik minden kívánságukat. Úszóklasszisunk viszont alapvető dolgokat nem kap meg. Döbbenetes, de Hosszú Katinka a világ legjobbjaként a hobbiúszók között öltözik, vetkőzik Magyarországon.
  • Szerző: Ripost

A világ legjobbjaként kerül megalázó helyzetbe Hosszú Katinka. Az úszás megkoronázott királynőjével bárki összefuthat, ha Budapesten a Komjádi uszodában jár, ahol a világ- és Európa-bajnok sportoló edzeni szokott.

Ott ugyanis - ahogy azt az Iron Lady a szövetséghez intézett támadásában elmondta - nincs saját öltözője.

Élsportolóként a medence szélén kell vetkőznöm, öltöznöm az edzések előtt. Ezen mindenképpen változtatnom kell

- fogalmazott Hosszú, amikor arról beszélt, hogy a Magyar Úszószövetség nem teljesíti a kéréseit.

Érthető, ugye? Adva van az ország jelenlegi leghíresebb sportolója, a riói olimpiai egyértelmű esélyese. Hosszú Katinka, aki immár harmadik éve veri tönkre a világot.

Õ, mint egy hobbiúszó, a medence mellett hagyja a felszerelését, s esetleg még izgulnia is kell amiatt, hogy el ne lopják a ruháit.

Gyárfás Tamás szövetségi elnök ezzel kapcsolatban azt mondta, nem tudott erről a körülményről, és utalt rá, hogy Katinka klubja, a Vasas is tehetne valamit az ügyben.

Még véletlenül sem akarjuk összehasonlítani a sportágakat, tisztában vagyunk azzal, hogy a népszerűségét, körítését tekintve az úszás a közelébe sem érhet például a labdarúgásnak. De tegyük fel, hogy Hosszú Katinka a maga kategóriájában a medencében olyan klasszisnak számít, mint a füvön a portugál Cristiano Ronaldo! Nos, neki nemhogy saját öltözője, hanem testőre is van...

Ugye, hogy nem voltak irreális kérései az Iron Ladynek, ha csak öltözőt, masszőrt és erősítőgépeket akart? Igazából az a szégyen, hogy ezeket kérnie kell.

És ezeket olvastad már?