OLDALVONAL

Titokban Pesten járt a Barcelona legendája, ki nem találod, miért jött

Semmi felhajtás, semmi nyilvánosság. Többek között a Duna Arénában is feltűnt a hajdani világklasszis labdarúgó. Nem akárkikkel találkozott.
  • Szerző: vav

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Duna Arénában hosszabb interjút adott Hriszto Sztoicskovnak. Az FC Barcelona egykori aranylabdás labdarúgója az Univision spanyol tévétársaság riportereként faggatta őt a magyar kormány által elindított sportfejlesztésekről és sportprogramokról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A tévétársaság végigjárja a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneit és ennek kapcsán jöttek el Budapestre is, ahol jövőre a világ egyik legnagyobb sporteseményének néhány mérkőzésére kerül majd sor”

- mondta Szabó Tünde.

Az interjú végén Sztoicskov azzal a Barcelona-mezzel ajándékozta meg az államtitkárt, amelyben a bolgár labdarúgó az első gólját szerezte a katalán klub színeiben. Hozzátette, azért választotta ezt, mert éppen a Barcában játszott akkor, amikor Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián ezüstérmet nyert. Az egykori úszónő megígérte, hogy ő pedig legközelebbi találkozásuk alkalmával olyan relikviával fogja viszonozni a kedvességet, amelyet a barcelonai játékok alkalmával viselt.

Sztoicskov tévériporterként járt Budapesten
Fotó: Instagram

Az interjú helyszíne a Duna Aréna volt, amelyet Mikulás napjához kapcsolódóan először nyitották meg a nagyközönség előtt.

„A Nemzeti Sportközpont hagyományteremtő céllal tartotta meg ezt a nyílt családi napot, amelyen előzetes regisztráció után bárki ingyenesen részt vehetett. Bízunk abban, hogy ha a gyerekek elkezdenek sportolni, akkor a család többi tagja, így a szülők is többet fognak mozogni”

- mondta el az MTI-nek Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, akinek ígérete szerint a jövőben rendszeresek lesznek a hasonló események, mert az a cél, hogy a létesítmény a széles nagyközönség előtt is nyitva álljon.

Sztoicskov Instagram-oldaláról egyébként kiderül, hogy a Barca-legenda Budapesten interjút készített a fővárosunkban élő német Lothar Matthäusszal is.

És ezeket olvastad már?