OLDALVONAL

Terror és huligánok, káosz fenyegeti a focivébét

Számtalan veszély leselkedik azokra a lelkes szurkolókra, akik időt és pénz nem sajnálva elutaznak a június 14-én rajtoló labdarúgó-világbajnokságra. Az orosz házigazdáknak a terrorizmus mellett a huliganizmussal és a sáskákkal is meg kell harcolniuk.
  • Szerző: hbk

A világ egyik legrettegettebb terrorszervezete, az Iszlám Állam az elmúlt hónapokban többször is azzal fenyegetett, hogy a vb alatt levadássza és brutális módon kivégzi a legnagyobb sztárokat. Elsősorban Neymar, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo érezheti magát veszélyben, utóbbi pár napja fel is bérelt egy személyi testőrt, annyira retteg.

A fenyegetéseket egyébként komolyan kell venni, hiszen tavaly áprilisban Szentpéterváron az Iszlám Állam robbantott a metróban, akkor 14 ember halt meg. Decemberben pedig egy szentpétervári szupermarketben robbantottak, akkor 13 ember sérült meg. A terrorveszély mellett a huliganizmussal is van probléma Oroszországban. Korábban arról lehetett olvasni, hogy az orosz ultrák szervezetten akarnak vadászni a számukra nem szimpatikus országok drukkereire, elsősorban az angolokra fáj a foguk.

Állítólag az oroszok még az argentinokkal is hajlandóak lennének szövetkezni annak érdekében, hogy elintézzék a brit szurkolókat.

Persze az orosz politikusok is tisztában vannak ezzel. Az ország elnöke, Vlagyimir Putyin személyesen utasította az orosz belbiztonsági szolgálat vezetőit arra, hogy csírájában fojtsák el az erőszakot, még mielőtt emberi életek kerülnének veszélybe.

Mindezek tetejébe a sáskák miatt is főhet a rendezők feje. Az orosz kormány komoly inváziótól tart, miután a rovarok elszaporodtak a dél-oroszországi régióban.

"A sáskák kedvelik azokat a helyeket, ahol sok a zöld felület. Nem szabad megszégyenülnünk a nemzetközi futballtársadalom előtt, a világ minden tájáról érkeznek majd vendégeink" – mondta Pjotr Csekmarjov.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?