OLDALVONAL

Távozók a válogatottól, meddig marad Nagy László?

A rutinos Nagy mellől újabb régi játszótárs búcsúzott.
  • Szerző:

A kontinensviadalra már korábban kvalifikáló magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap 35-30 arányban győzte le Hollandiát Európa-bajnoki selejtezőn. A nemzeti csapattól újabb rutinos klasszis búcsúzott, azonban egy valaki állandó: Nagy László. Kérdés, hogy meddig?

A 36 éves Nagy László mellől lassan kikopnak a régi játszótársak a válogatottból. A hollandok ellen búcsúzott a 40 éves Fazekas Nándor, míg az utóbbi időben, olyan nevek mondták le a címeres mezt, mint Iváncsik Gergő és Zubai Szabolcs.

- Maradjunk annyiban, lehet, hogy ez volt az utolsó világversenyem. Még nem érett meg bennem a végső döntés

– nyilatkozta a januári világbajnokság után Nagy László a Nemzeti Sportnak.

A következő nagy torna, a 2018 januárjában megrendezésre kerülő horvátországi Európa-bajnokság lesz. Vajon Nagy Lászlóval, vagy nélküle?
A válogatott kispadján júliustól a svéd Ljubomir Vranjes váltja Javier Sabatét. A német Flensburgtól érkező tréner pedig a gyors játék híve, így nagy kérdés mennyire fér bele az elképzeléseibe Nagy László szerepeltetése.

Előző klubjánál is a fürgébb lábú játékosokat részesítette előnyben Nagy posztján. A magyar válogatott 36 éves világklasszisának fizikailag is sok lehet már a Veszprémben és a válogatottban rá váró extrém mérkőzésszám.

- Az idő rohan, én sem leszek fiatalabb

– mondta el Nagy a vb után.

Az idei franciaországi viadalon egyébként folyamatosan sérülésekkel küzdött Nagy László, szinte az összes csoportmérkőzést kihagyta. A Veszprém sztárja a 2020-es tokiói olimpián már a 39. életévét taposná, így nem biztos, hogy végigviszi ezt az olimpiai ciklust. Ez esetben azonban hamar meg kell találni a helyettesét a következő évekre, mivel nem látni, hogy ki tudná átvenni Nagy szerepét a nemzeti csapatban a következő évtizedben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?