OLDALVONAL

Tanárok és recepciósok leckéztetnék Storck fiaiat

Kötelező nyernie a magyar válogatottnak Andorra ellen a vasárnapi világbajnoki-selejtezőn. A döntetlen is kudarcnak számítana.
  • Szerző: mv

Feröeri asztalosok és ácsok után, ezúttal andorrai recepciósok valamint tanárok várnak a magyar válogatottra. November 13-án olyan játékosok lépnek fel Budapesten, akik közül a legtöbben amatőrként vagy félamatőrként űzik a futballt. Annyi biztos, nem a sikerélmény miatt...

Andorra a 2000-es Eb-selejtezőkön szerepelt először, hat évvel később aratta első győzelmét tétmérkőzésen. Azóta sem örülhetett sikernek, hiszen az elmúlt tíz év során valamennyi selejtezőjén vereséget szenvedett.

Legismertebb játékosuk Ildefons Lima, aki a válogatott történetének második mérkőzésén mutatkozott be a nemzeti tizenegyben. Minden poszton bevethető, ő szerezte a legtöbb gólt a válogatott történetében.

A többiek nem vitték ilyen "sokra" a pályán, inkább azon kívül arattak: Marc Pujol és Christian Martinez például tanáremberként dolgozik, Carlos Eduardo Peppe recepciós egy hotelben, Gabi Rieira pedig műszerész. Moises San Nicolás nincs jó passzban, jelenleg munkanélküli.

Legtöbbször a 40 éves Oscar Sonejee szerepelt az andorrai válogatottban. Állítólag csak azért 106-szor, mert biztosítási ügynökként a munkája többször is elszólította. Josep Ayala sem ér rá mindig, ő az építőiparban érdekelt, eddig 83-szor lépett fel a csapatban.

A magyar válogatott korábban a 2014-es vb-selejtezőkön találkozott Andorrával, itthon 2-0-ra, idegenben 5-0-ra győzött. Ezúttal is kötelező a dupla siker.

És ezeket olvastad már?