OLDALVONAL

Sztárokkal együtt került feketelistára Szalai Ádám

Nem ő az egyetlen magyar a sorban. Aki itt szerepel, nem lehet valami boldog. Már csak órák maradtak a megoldásra.
  • Szerző: vav

Szerdán 18 órakor zárul Németországban az átigazolási időszak. A klubvezetők tehát a válogatott szünetben hajráznak, és ez magyar labdarúgókat is érinthet. A már a német bajnokságban játszó honfitársaink közül a következő órákban kettő is távozhat jelenlegi kenyéradójától.

A Sport1.de összeállítást közölt azokról a focistákról, akik létszám fölöttinek számítanak a kenyéradójuknál. Neves légiósok, német válogatottak, korábban sztárként kezelt játékosok szerepelnek a „feketelistán” – közöttük Szalai Ádámmal és Kalmár Zsolttal is.

Utóbbit még 2019 nyaráig köti szerződés az újonc RB Leipzig klubjához, de a tavalyi kölcsönadása (FSV Frankfurt) után újra ez várhat rá. A magyar válogatott keretébe visszatért középpályás legesélyesebb kérője a Karlsruhe (frankfurti exedzője, Thomas Oral csábítja).

Kölcsönbe is mehet?

A hosszú gólcsendjét az Eb-n megtörő "Szalai lendülete nem tartott ki a Bundesliga-rajtig". A tavasszal Hannoverbe kölcsönadott magyar csatár sem a kuparajton, sem az első bajnoki fordulóban nem került be a „Falusiak” keretébe. Klubja túladna rajta, de ha újabb kölcsönadással szabadul meg a fizetése terhétől, arra is nyitott lehet. Leginkább a másodvonalbeli Nürnberg érdeklődéséről hallani, de képbe került első külföldi csapata, a Stuttgart is.

Szalaiék mellett olyan jó nevű, sokszoros válogatott spílerek is szerepelnek az eladósorban lévők listáján, mint például a szerb Neven Szubotics (Dortmund), a svájci Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), a chilei Eduardo Vargas (Hoffenheim), a németek közül Sidney Sam és vb-bronzérmes csapattársa, Dennis Aogo (Schalke), vagy éppen a Dárdai Pál által a Herthából kipenderített brazil Ronny.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?