OLDALVONAL

Szörnyű halálhír rázta meg a Fradi-családot

Gyászolnak a legendák és a B-közép is. A hétéves Attikát nagy álma teljesülése után győzte le a gyilkos kór.
címkék:
  • Szerző: ripost

Hatalmas küzdelem és hosszan tartó betegség után meghalt az a hétéves Fradi-szurkoló, Pintér Attila, akinek néhány hete teljesült az álma: klublegendákkal lépett pályára és focizott az Üllői úton – olvasható a Borsban. Az egész Fradi-családot megrázta a hír, hogy elhunyt Attika.

Fotó: fradi.hu

A tavaly februárban Burkitt-limfómával (rosszindulatú daganatos betegség) diagnosztizált kis drukker december elején meghívást ka­pott az Elek Gyula Arénában rendezett adománygyűjtő focigálára, ahol olyan klublegendákkal találkozott, mint Lisztes Krisztián vagy Vincze Ottó. Sőt utóbbival hosszasan beszélgetett is.

„Az egyik ismerősömtől tudtam meg, hogy Attika már az angyalok között van. Megrázott a hír. Egy valódi kis hőst ismertem meg benne. A gálán sok mindenről beszéltünk, például az álmokról. Elmondtam neki, hogy én mindig is focista akartam lenni, majd megkérdeztem tőle, neki mi az álma. Azt válaszolta, hogy egyszer pályára léphessen a Groupama Arénában. A hatalmas összefogásnak hála, ezt sikerült teljesíteni”

– mondta a Borsnak Vincze Ottó.

A Fradi utolsó hazai, Puskás Akadémia elleni bajnokiján ugyanis Attika végezhette el a kezdőrúgást. A kisfiú Lovrencsics Gergővel kézen fogva ment ki a pályára, elindította a mérkőzést, majd amikor visszament a szülei­hez a nézőtérre, széles mo­sollyal az arcán egy apró kis könnycseppet is ejtett. Ezután újabb meglepetésként a Ferencvárosi B-közép lehívta magához a fiút, és „Hajrá, Ferencváros!” felkiáltással Attika kezdte meg a 90 percen át tartó szurkolást.

„Egy óriási harcos hagyott itt minket. Az égi lelátókon találkozunk. Isten veled, Pintér Attika! Búcsúzik tőled a B-közép”

– írta Facebook-oldalán a Green Monsters szurkolói csoport.

címkék:
És ezeket olvastad már?