OLDALVONAL

Szomorú döntés, visszavonul olimpiai érmesünk

A 29 éves sportolónak rengeteg mûtétje volt az utóbbi években, csak a bal vállát négyszer operálták. A szabálymódosítások sem kedveztek neki.
  • Szerző: HBK

Bejelentette visszavonulását Módos Péter, a 29 éves birkózó a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmet az 55 kilósak kötöttfogásúak versenyében. Az utóbbi években viszont többször is műtötték, ráadásul a szabálymódosítások sem kedveztek neki.

„Összevonták az ötvenöt és a hatvankilós súlycsoportot, így született meg az ötvenkilenc kilogramm, amely az egyik legerősebb és legsűrűbb kategória lett; a legutóbbi szabályváltoztatások során pedig kivették a kötöttfogásból a lenti helyzetet, én meg köztudottan abban voltam igazán jó. Úgy voltam vele, hála istennek, sikerült olyan eredményeket elérnem a birkózásban, amelyekre büszke lehetek, s méltóképpen szerettem volna kiszállni a sportágból – nem akartam haszontalanul további éveket elfecsérelni” nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Módos.

„Minden sérülésem, műtétem után hónapok teltek el, fél éveket hajigáltam ki az ablakon, és utána minden egyes alkalommal kezdhettem magam felépíteni a nulláról. Mostanra borzasztóan kizsigerelt. Négyszer ugyanazt a vállamat, a balt kellett megműteni. Ezen kívül volt még egy térd- és egy könyökoperációm. Sajnos az alkatomból is adódott a sok sérülés, meg abból, hogy a rengeteg kihagyás után nemhogy száz, inkább száztíz-százharminc százalékkal edzettem, hogy behozzam a lemaradásomat” – mesélt Módos arról, hogy mennyire nehéz időszakokon ment keresztül az elmúlt években. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?