OLDALVONAL

Szoboszlai bemutatkozik a Bundesligában? Megszólalt az edző

A válogatott középpályás decemberben érkezett Lipcsébe, azóta egy percet sem játszott.
  • Szerző: sk

Egy forduló van már csak a Bundesliga idei szezonjából, a magyar érintettek már komolyabb tét nélkül léphetnek pályára. Az RB Leipzig haza is engedte a magyar válogatotthoz Gulácsi Péter kapust. Azoknak pedig csalódniuk kell, akik abban reménykedtek, hogy végre pályára léphet a német bajnokságban Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott középpályás decemberben sérülten érkezett Lipcsébe, azóta pedig a legjobb hír vele kapcsolatban az volt, hogy két hete elkezdte a csapattal együtt is az edzéseket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mára kiderült, az Union Berlin ellen sem focizik a 20 esztendős játékos.

„Semmi értelme, hogy egy meccsre most bevessük. Sokkal hasznosabb, ha a hazatér a válogatotthoz, ott felkészül az Európa-bajnokságra aztán végre meccsrutinnal érkezik vissza Németországba” – mondta Szoboszlairól edzője, Julian Nagelsmann.

A nyáron a Bayern Münchenhez távozó fiatal edző szerint Szoboszlai a jövőben nagy erőssége lesz jelenlegi csapatnak.

„Egészséges önbizalommal rendelkezik, ez fontos, ha egy ilyen súlyos sérülésből épül fel valaki. Szüksége is lesz a magabiztosságára a csapatban. Megvan benne az a tudás és tehetség, hogy nagy dolgokat vigyen véghez a bundesligában” – fogalmazott Nagelsmann Szoboszlairól, aki 2026-ig hosszabbította meg a szerződését Lipcsében.

Az MLSZ-től kapott tájékoztatás szerint az is eldőlt, hogy a középpályás hétfőn csatlakozik Marco Rossi Telkiben készülő keretéhez. Az olasz kapitány korábban azt mondta, június 1-ig el kell dőlnie annak, hogy a vezérnek szánt Szoboszlai mekkora szerepet kaphat a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

 

És ezeket olvastad már?