OLDALVONAL

Liverpool-meccs előtt: eldőlt, játszhat-e Szoboszlai a BL-ben

Bizonyíték az edző bizalmára. Az UEFA hivatalos honlapja kürtölte világgá a hírt a Bundesliga legdrágább téli érkezőjéről. Szoboszlai a BL-ben már kerettag.
  • Szerző: vav

Habár egyelőre Ausztriában kúrálja régóta kínzó sérülését, Szoboszlai Dominikot benevezte az RB Leipzig a Bajnokok Ligájába. A nagy jövő előtt álló 20 éves magyar focista tehát a felépülése után pályára léphet tavasszal a legelőkelőbb klubsorozatban. Szoboszlai a BL-ben? Egyelőre még Németországban sem játszhatott egyetlen percet sem Gulácsi Péterékkel, de az új fejlemény bizonyítja, hogy nagyon is számítanak rá a felépülése után!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A tavalyi kiírásban elődöntős német futballklub decemberben 20 millió euróért (7,2 milliárd forint) szerződtette a magyar válogatott középpályást a közös szponzor révén testvérklubnak számító osztrák Salzburgtól. Ezzel Szoboszlai a német Bundesliga téli átigazolási időszakának legdrágább szerzeménye.

Szoboszlai a BL-ben: hol van az még?!

Január elején, a bemutatkozó sajtótájékoztatóján derült ki, hogy már hetek óta sérüléssel küzdött, fájdalomcsillapítókkal játszott. Ezért a lipcsei klubvezetők visszaküldték Salzburgba, ahol egy hasonló sérülésekre specializálódott szakember kezelésén vesz részt a magyar sztár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés

Az előző BL-sorozatban a PSG elleni vesztes elődöntőig menetelt lipcseiek idén a Manchester Unitedet is megelőzve jutottak tovább a csoportkörből. A nyolcaddöntőben a 2019-es győztes Liverpool lesz Gulácsiék ellenfele.

A liverpooli visszavágó lehet a cél

Az első meccset február 16-án, hazai pályán játszanák, míg a visszavágót március 10-én az angol városban. Ez azonban még változhat. Szoboszlai a BL-ben mindenesetre legkorábban a visszavágón játszhat, hiszen még hetekig nem is edzhet új csapatával.

A koronavírus mutációjának terjedése miatt Németországban a hétvégén beutazási tilalmat vezettek be többek között Nagy-Britanniából, éppen a tervezett odavágó másnapjáig, február 17-éig. Jelen állás szerint tehát a Liverpool 16-án nem mehet Lipcsébe.

Egyelőre minden bizonytalan

Rövidesen döntés születhet a megoldásról. Ha nem sikerül különengedélyt intézni a hatóságoknál, elképzelhető a pályaválasztói jog felcserélése, a semleges helyszínen (más országban) történő rendezés és a halasztás is.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) keddi döntése szerint – a lipcsei bizonytalanság miatt – március 17. helyett április 2-ig kell lejátszani a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit. Ugyanakkor a negyeddöntők első mérkőzései már április 6-án kezdődnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?