OLDALVONAL

Szívtelen Storck, nem játszhat a saját búcsúmeccsén a védő

Sokan megfeledkeznek arról, hogy nem csak Király Gábor és Juhász Rolandtól köszön el a csapat. Vanczák szeretett volna játszani, de a szövetségi kapitány kivételez az Eb-hősökkel.
  • Szerző: acf

A lelátón ülve fogja végignézni a saját búcsúmeccsét Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás a Groupama Arénában – írja a Bors. A Svédország elleni, tét nélküli meccsen a védő szeretett volna játszani, de ezt Bernd Strock megvétózta.

"Természetesen szerettem volna játszani a svédek ellen, de Bernd Storck azt mondta, csak két játékosnak, Rolandnak és Gabinak tud játéklehetőséget biztosítani."

A döntés teljesen érthetetlen, hiszen a barátságos mérkőzésekre más szabályok vonatkoznak, mint a tétmeccsekre. A cserék számában a két szövetség egyezik meg, így megfelelő keretek közt a néhány percet – az amúgy játékban lévő - Vanczák és Hajnal is kaphatott volna. Ezek ellenére csak Király Gábornak és Juhász Rolandnak szavazott bizalmat az edző, pedig Vanczák 79-szeres, míg Hajnal 59-szeres válogatott.

A dolgot még érdekesebbé teszi, hogy Bernd Storck több olyan fiatalt is behívott a keretbe, akik korábban egyetlen percet sem játszottak a csapatban, de őket szeretné kipróbálni éles körülmények közt.

"A korlátozott cserelehetőség miatt a többi helyet az aktív játékosoknak tartja fenn a kapitány. Tiszteletben tartom a döntését, de

jobb lett volna a pályán búcsúzni.

A védő azt is elmondta, hogy a Groupama Aréna VIP-szektorából fogja végignézni az összecsapást, de előtte bemegy az öltözőbe, hogy személyesen is elbúcsúzzon egykori csapattársaitól.

És ezeket olvastad már?