OLDALVONAL

Szívszorító amit az elhunyt focista magyar focista édesapja mondott

Fülöp Ferenc közel három éve gyászolja a fiát, úgy érzi ez a fájdalom sosem múlik el...
  • Szerző: Ripost

Fülöp Márton 2015. november 12-én hunyt el, a 24-szeres magyar válogatott egykori kapus hiába küzdött teljes erőbedobással, úgy, ahogy a pályán is tette, szervezetét legyőzte a gyilkos kór. Hatalmas űrt hagyott maga után.

A korábbi focistánál 2013-ban diagnosztizáltak rákbetegséget, ezt követően megműtötték, illetve kemoterápiás kezelésekre járt. Egy ideig úgy tűnt, megnyerheti a kegyetlen küzdelmet, ám végül nem sikerült neki...

Valószínűleg soha nem fogom tudni feldolgozni a fiam elvesztését. Ez a legnagyobb veszteség, ami valakit érhet. Az idő úgy-ahogy enyhíti a fájdalmat, de mindennap gondolunk rá a feleségemmel. Az egyetlen fiunk volt – mondta a Blikknek Fülöp Ferenc.

Az egykori csatár, majd játékosügynök egy alapítványt is létrehozott, amely tehetséges fiatal kapusokat és daganatos betegséggel küzdő gyerekeket segít. Minden évben megrendezik a Fülöp Márton kapustábort, nagy múltú futballisták – mint például Gujdár Sándor vagy Andrusch József  – közreműködésével tanítják a tehetségeket.

És ezeket olvastad már?