OLDALVONAL

Szigor a stadionokban, maszk nélkül a szurkolókat is kizárhatják

A kormány és a szövetség is keményebb fellépést ígér a lelátókon.
címkék:
  • Szerző: SK

“Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani. Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik, aki nem hord maszkot, azt büntetni kell. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével játszik” - Orbán Viktor miniszterelnök szavai a labdarúgó-eseményekre is érvényes. Mindenki láthatta ugyanis, a szabályok bevezetése után a Ferencváros-Újpest bajnokin sokan nem viselték a maszkot. A rendezők ugyan a hangosbemondó segítségével rendre figyelmeztették a 15 ezres tömeget, lelátóról senkit nem vittek ki. Egyelőre… A szövetség utólag 6 millió forintra büntette a Ferencvárost, ebben az összegben a pirotechnika és a trágárság mellett benne volt az is, hogy nem tettek meg mindent a szabályok betartásáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pirotechnika és maszk miatt is járt a büntetés
Fotó: Nemzeti Sport

Ez már mától megváltozhat, hiszen a szurkolóknak is elemi érdekük, hogy maszkban legyenek a lelátón. Egészségügyi szempontból így biztonságos, súlyos kihágások esetén pedig extrém esetben be is tilthatják a meccsrejárást. Ez érzékeny lehet az Izland elleni pótselejtező, vagy a Fradi BL-meccsei előtt.

„A mi feladatunk, hogy a kormányrendelet utasításait közvetítsük a klubok felé és utasítsuk őket a szabályok betartására” – mondta lapunknak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Fotó: Nemzeti Sport

A Ferencváros egyébként ma Fehérváron játszik rangadót, a Vidi már többször is jelezte a szurkolóinak, hogy kötelező a szabályok betartása. Sőt, az NB I-es klubok azokra is gondoltak, akik otthonhagyták a maszkjukat, a bejáratnál mindenki kérhet egy darabot.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?