OLDALVONAL

Szexi bombázó lenne a Forma-1 első női világbajnoka

A halált már legyőzte, most jöhet az F1-mezőny. Másfél évvel a horrorisztikus balesete után nagy terveket dédelget a 19 éves Sophia Flörsch.
címkék:
  • Szerző: vav

Másfél éve szenvedett csaknem végzetes balesetet a Forma-3 Makaói Nagydíján az akkor még csak 17 éves Sophia Flörsch. A pályáról autójával együtt, 273 km/órás sebességnél magasan kirepült német lány túlélte a nyakcsigolyatörést, a hétórás műtétnek köszönhetően megúszta a bénulást, sőt már rég visszatért versenyezni – és az a célja, hogy megnyerje a Forma-1 világbajnoki címét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem csak versenyezni, győzni akar az F1-ben
Fotó: Instagram

„Videón visszanézve a balesetet én is láttam, hogy egészen más végkimenetele is lehetett volna, de szerencsém volt. A történtek semmit sem változtattak, miután négy hónap múltán újra versenyezhettem, továbbra is élvezem, ha az autómat vezetem”

- mondta Sophia, aki minél többször nézte vissza a brutális balesetét, annál biztosabb volt benne, hogy folytatja az autóversenyzést.

Sophia Flörsch 2018-as balesete (csak erős idegzetűeknek!)

„Nem tartok még ott, ahol szeretnék. A Forma-1-ben akarok indulni, sőt ott is sikeres akarok lenni: világbajnok szeretnék lenni. Tizennégy évet áldoztam már erre az életemből, és nem én vagyok, aki egy baleset miatt feladná a céljait”

- jelentette ki a még mindig csak 19 éves lány.

Szerinte rosszul gondolják, akik szerint egy nő fizikailag képtelen elviselni az F1 terhelését. Ezt be is akarja nekik bizonyítani.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?