OLDALVONAL

Szétesőben az évezred magyar focicsapata

Egyre kevesebben kíváncsiak az elmúlt évtizedek legeredményesebb magyar labdarúgó-csapatára, a Debrecenre. A korábbi kedvenc, Dombi Tibor is inkább tévén nézi a Lokit.
  • Szerző: BON

Az 1902-ben alapított Debreceni VSC az elmúlt évtizedek legeredményesebb magyar csapata, hét bajnoki címet szerzett, hatszor volt Magyar Kupa-, egyszer Ligakupa, ötször Szuperkupa-győztes. Ezenkívül egyszer bejutott a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe. A nagy idők azonban elmúltak, mára középcsapat lett a DVSC, és ez a nézőszámon is meglátszik. A keddi, Bp. Honvédtól elszenvedett vereséget 1685 szurkoló látta a több mint 20 ezres Nagyerdei Stadionban.

Dombi Tibor, a klub ikonikus alakja szerint a nézőszám csökkenése országos probléma, nemcsak a Loki szenved ettől.

„Tényleg nem olyan jó most a csapat, mint a mi időnkben, de egy klub sincs a világon, amely mindig a topon tud lenni, most rosszabb időket élünk”

 

A DVSC U19-es csapatának másodedzője szerint vannak jó játékosaik most is, erős a Holman, Szakály, Tőzsér-féle középpálya, ám hiányzik egy-két jó csatár, és ezzel a gólok, a győzelmek is. A szurkolók ezért is támadják a csapatot, amit a volt támadó nehezen bír, ezért inkább nem is a lelátóról nézi a hazai meccseket, hanem valamelyik zárt VIP-bokszból, vagy otthon tévéről, mint kedden is.

És egy lényeges adat, amikor legutóbb, még 2001-ben a Loki ilyen rosszul kezdett, akkor papíron kiesett NB I-ből.

És ezeket olvastad már?