OLDALVONAL

Száműzött focicsapatok a süllyesztőben

Megkezdik a sokadosztályban a pokoljárásukat az NB I-ből kizárt klubok. Győrben a Bayern helyett a Csorna vendégeskedik, de az öltözőkben, sőt a stadionok parkolóiban is nagy a változás.
  • Szerző: Sz. Z.

Két éve bajnokként a Maccabi Tel-Avivval a Bajnokok Ligájáért, szombaton a Csornával az NB III-ban focizik a Győr. 2013 augusztusában a Bayern München világsztárjai játszottak gálameccset a zsúfolásig telt ETO Parkban, mostantól pedig Guardiola és Ribéry helyett a magyar harmadosztályú csapatok költöznek be a vendégöltözőbe.

Elkezdődik a futballszezon azoknak a csapatoknak is, amelyeket az MLSZ pénzügyi gondok miatt kizárt az élvonalból.

A legnevesebb hiányzó a 2013-as bajnok Győr, amely a klub csődje, valamint a tulajdonos Tarsoly Csaba letartóztatása miatt került nehéz helyzetbe.

A változás azóta óriási. A keretet, válogatott hírességek helyett, fiatal akadémisták alkotják, a csődbe ment cég után már a helyi futsalosok irányítanak. A klubház elől a korábbi méregdrága szponzori Audik eltűntek, középkategóriás kocsik és kerékpárok vették át a helyüket.

A stadion lelátói, amelyek két éve teljesen megteltek a Bayern ellen, most vélhetően pangani fognak a szomszédos falvakkal szembeni "rangadókon".

Az új vezetőedző, Németh Zoltán jobb híján megyei rangadóról beszél:

Megyei rangadó lesz, szomszéd városok csatája, mindjárt ezzel kezdünk. Biztos, hogy felfokozott hangulatú mérkőzés elé nézünk.

- mondta négyszeres NB I-es bajnokcsapat szakvezetője a Csorna elleni "derbiről".

Nyíregyházán sem telt vidáman a nyár. A Szpari egy ki nem fizetett focista miatt csúszott vissza két osztályt.

Most a DVSC nagycsapata helyett csak a debreceniek második együttese ellen készülhetnek... Év közben pedig hiába is várnák az Újpestet, vagy a Ferencvárost, helyettük az eddig edzőpartnernek is gyengécske Tállya, a Rákosmente KSK vagy a Somoskőújfalu érkezik.

Sírva vagy nevetve, bajnokok leszünk

- adta ki a jelszót Brekk János szakmai igazgató.

Õ annak nem örül, hogy a csapat 37 év után újra a harmadosztályban szerepel. Az viszont siker a számára, hogy az NB I-es keretből többen a bajban is hűek maradtak a klubhoz.

A fenti két gárdánál is rosszabbul járt a Pécs, a Kecskemét és a Pápa.

Pécsett az NB I utolsó fordulójában szó szerint eltemették a focit. Rájuk a megyei osztály vár, akárcsak a teljesen új néven induló Kecskemétre és Pápára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?