OLDALVONAL

Súlyos szavak a sztársportolótól: „Magányos, sötét helyre kerültem”

A járvány óta pályára sem lépett az ausztrálok kedvence, ez az oka.
  • Szerző: SK

Évek óta depresszióval küzd az ausztrál Nick Kyrgios, aki a koronavírus-járvány márciusi kezdete óta nem indult el tenisztornákon – számolt be róla az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A világranglista 45. helyezettje a Stellar magazinnak vallott mentális problémáiról, amelyek miatt 2018 óta pszichológushoz jár:
„Úgy éreztem, hogy senki sem kíváncsi rám igazán, mindenki csak ki akar használni. Senkiben sem bíztam, és egy magányos, sötét helyre kerültem” – mondta a 25 éves játékos. „Egyszer Sanghajban ki sem akartam menni az utcára. Vannak, akik a teniszért élnek, és ez teljesen rendben van. Én elértem az életemben azt a szabadságot, hogy nem érdekel, ki mit gondol rólam, és hogy eleget törődök-e a pályafutásommal.”


Fotó: AFP

Kyrgios számos büntetést kapott már a pályán tanúsított viselkedéséért, sértő megjegyzéseiért, vagy éppen amiatt, hogy nem volt kedve teniszezni.
„Amikor újraindultak a tornák, én otthon maradtam Canberrában a szüleimnél, mert nem akartam távol lenni a családomtól” – tette hozzá a sportág fenegyereke, aki tervei szerint a januári Australian Openen tér vissza.

 

És ezeket olvastad már?